Image Ieder jaar reikt Stichting Welzijn Doven Rotterdam, Swedoro, de Sam Pattipeiluhu prijs uit voor het beste initiatief in het voorafgaande jaar om doven en slechthorenden beter te laten integreren in de maatschappij. Dit jaar gaat de prijs naar de vrijwilligster Samantha Verkaik !

Waarom verdient Samantha de prijs ?
Zij is een horende vrijwilligster welke bij Swedoro is begonnen als telefoniste en achter de computer.
Nu is zij elke maandagochtend (en soms ook op donderdagavond) bij Swedoro om gebarencursussen en vierenhandengebarencursussen te organiseren.

Ze is heel zelfstandig en de Gebarencursussen lopen goed. Ze werkt heel goed met de cursisten en ook Fred Koene voor het financiele gedeelte. De gebarencursussen zijn belangrijk voor Swedoro en de horende maatschappij.

Zij is altijd vrolijk en heeft ook nieuwe ideeën en helpt graag anderen. Je merkt niet aan haar dat zij horend is doordat zij zo goed kan communiceren met doven in gebarentaal wat Swedoro heel belangrijk vindt.

Zij vindt het belangrijk dat er mogelijkheden en kansen zijn en komen voor de doven en slechthorenden. Samantha zorgt er ook voor dat Swedoro en doven (in algemeen) meer bekend wordt binnen de maatschappij.

Samantha heeft de volgende zaken gedaan:
* nieuwe cursussen georganiseerd Gebaren met je Baby en Cursus gebaren met Kinderen
* nieuwe informatieboekjes RGC ontwikkelt
* horende ouders bij Auris konden t/m Ouder Module-3+ gebarencursussen volgen op indicatie van hun doof kind. Graag wilden de ouders vervolgscurssen (AB1-2-3) volgen op indicatie van hun doof kind maar dat was niet mogelijk bij Auris. Samantha ging er voor vechten en heeft kunnen regelen dat via GGMD-Swedoro deze ouders niet het dupe/slachtoffer gingen worden en toch op indicatie van hun doof kind de vervolgcursussen AB1-2-3 kunnen volgen bij Swedoro. Grote klasse !
* horende ouders van peutergroep De Berenboot met dove kinderen kennis laten maken met Swedoro
* hoe toegankelijk zijn de apothekers voor doven ?

Zie onderstaande links zodat je kan lezen dat Samantha ervoor zorgt dat Swedoro, doven, RGC zoveel mogelijk bekend wordt !
* Taxi: http://www.taxikeurmerkadvies.nl/doof-slechthorend (met Ria Bremer !)
* Radio Rijnmond: http://www.rijnmond.nl/nieuws/17-02-2011/leerlingen-speciaal-onderwijs-voeren-ballonnenactie-tegen-bezuinigingen

Swedoro feliciteert hierbij de vrijwilliger Samantha Verkaik van harte !

Bron: Swedoro