baby gebaren gebarentaal cursus In de doven gemeenschap wordt gecommuniceerd door middel van gebaren. Dit geschenk vanuit deze gemeenschap kan ook ingezet worden ter bevordering van de communicatie tussen ouder/verzorger en kind. In Amerika wordt het gebaren al geruime tijd gebruikt bij horende baby’s/kindjes ter ondersteuning van de gesproken taal, hier is ook

 

onderzoek naar gedaan. Buiten het feit dat dit ontzettend leuk is om te doen. Zitten er nog veel meer voordelen aan het gebaren met je baby/kindje. Onder andere driftbuien kunnen minder worden, taalontwikkeling zal eerder op gang komen, meer inzicht in wat er in het hoofdje omgaat.

Deze cursus is voor horende ouders en kindjes ( 6 mnd tot 3 jaar)

Alle gebaren komen uit de Nederlandse gebarentaal,dus dit zijn officiële gebaren welke worden aangeleerd. Dus ook gebruikt kunnen worden tijdens een ontmoeting met een doof persoon.

Cursus (workshop) bestaat uit 2 bijeenkomsten:

Workshop gedurende 2,5 uur hier wordt het theoretische gedeelte behandeld en alle gebaren aangeleerd.

De terugkom ochtend/middag zal 2 uur duren en zou leuk zijn als jullie kleintjes daar ook bij zijn,hier worden dingen kort herhaald, nabesproken hoe het thuis gaat met het gebaren en eventuele nieuwe gebaren extra gebaren aangeleerd naar behoefte.

De kosten van deze cursus (workshop) is 76,25 euro per gezin incl. een baby gebarenboekje en koffie / thee tijdens de cursus.

 

Plaats

De cursussen vinden plaats in het Dovenontmoetingscentrum (DOC) van Swedoro, Michelangelostraat 46, 3066 NM, Rotterdam (Alexanderpolder).

Het DOC is goed bereikbaar met de metro en bus.

U kunt vanaf het NS Station ‘Alexander’ Bus 35 nemen of 2 haltes met de metro reizen (halte Prinsenlaan).

Er is voldoende parkeergelegenheid bij het DOC en is het toegankelijk voor rolstoelgebruikers.
Wij stellen het op prijs indien u van tevoren doorgeeft dat u van een rolstoel afhankelijk bent.

Wilt u aanmelden voor deze workshop/cursus ? Klik dan hier om de inschrijfformulier uit te printen en in te vullen.

 

De ingevulde inschrijfformulier kunt opsturen/ of mailen naar:

Stichting Swedoro

t.a.v. RGC

Michelangelostraat 46

3066NM Rotterdam

Voor meer info kunt u terecht bij RGC van Swedoro via mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ("at" vervangen door "@" om spam te voorkomen)

 

Bron: Swedoro/ Babygebaren