Landelijk

Brandweer is bezorgd over de 'uitgankelijkheid'

DovenNieuws
Image ZWOLLE - De 1,8 miljoen Nederlanders die zichzelf niet of beperkt kunnen redden in geval van nood, moeten maatregelen nemen. Ze krijgen van het gezaghebbende Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV) het advies hun eigen veiligheid beter te organiseren. Als een van de eerste korpsen in Nederland gaat de brandweer in Zwolle daarom, naast Lotus-vrijwilligers, oefenen met mensen die beperkt zelfredzaam zijn. De brandweer zoekt hiervoor
hulp van blinden, doven en gehandicapten. Volgens een woordvoerder van het korps worden de oefeningen daardoor veel realistischer en maakt het meer duidelijk wat nog niet goed is geregeld. De noodzaak voor dit soort oefeningen neemt volgens de brandweer ook toe omdat er op het gebied van 'uitgankelijkheid' nog veel werk moet worden verzet in Nederland.

De toegankelijkheid voor mensen die verminderd zelfredzaam zijn, is steeds beter geregeld. Voor uitgankelijkheid - hoe snel en onbelemmerd kunnen mensen met een beperking in geval van een calamiteit een gebouw of evenement verlaten om op een veilige plek te komen - is niet of nauwelijks aandacht geweest.

Bron: Stentor - DovenNieuws.eu