Image NIJVERDAL - Nijverdaller Erwin Doctor en zijn vrouw Lydian hebben de officiële opening van hun nieuwe autowascentrum op industrieterrein 't Lochter (Rudolf Dieselstraat) vorige week aangegrepen om geld in te zamelen voor een goed doel. In plaats van cadeaus was de genodigden namelijk vooraf om een gift gevraagd voor de Stichting Hart voor Tanzania van Dinja Konijnenbelt. Deze Nijverdalse ijvert al vele jaren voor de

verbetering van de situatie van dove kinderen in dit Afrikaanse land en ondersteunt onder meer de uitbreiding van een dovenschool. Tot nu toe hebben Doctor en zijn vrouw hiervoor een bedrag van 2.740 euro ontvangen.

Lydian vertelt dat zij in het recente verleden samen met haar vader Joop Stegeman en enkele andere familieleden op safari in Tanzania is geweest en dat zij daar onder meer een bouwproject van de christelijke hulporganisatie Dorkas (bouw van twee huizen) hebben bezocht. "We praten wel over huizen, maar in onze ogen zijn het slechts schuurtjes. Dat bezoek heeft een dermate grote indruk op mij gemaakt, dat ik graag iets voor de bevolking van Tanzania wilde doen. Na terugkomst kwam ik in contact met Dinja. Vandaar de keuze voor dit goede doel."

Bron:  De Twentsche Courant Tubantia