Image ASSEN -  Sinds begin augustus zit bij de Drentse politie een onbekende man vast die vanaf zijn arrestatie nog geen boe of bah heeft gezegd. Volgens de politie doet hij zijn mond alleen open om te eten en te drinken. Hij werd zo'n acht weken geleden opgepakt bij een winkel in Assen wegens een poging tot diefstal. "Hij had geen papieren bij zich en zei ook niets. Omdat er aanwijzingen zijn dat de man uit het buitenland afkomstig is, zit hij nog in de vreemdelingenbewaring", zegt politiewoordvoerder Zinsmeijer. Via de politiekanalen in binnen- en buitenland is zijn foto verspreid, maar niemand kent hem.

Er is bovendien dna afgenomen en zijn vingerafdrukken zijn vastgelegd. Al deze controles hebben tot nu toe niet geleid tot het vaststellen van de identiteit. "We hebben hem in allerlei verschillende talen aangesproken, maar hij reageert nergens op. We weten wel zeker dat hij niet doof is.

Als je tegen hem praat, beweegt hij wel naar de kant waar het geluid vandaan komt. Maar hij knikt ook geen ja of schudt nee, helemaal niets. Hij gedraagt zich als iemand die slaapt, maar zijn ogen open heeft. Wat hij de hele dag doet? Niks." Volgens de politiewoordvoerder maakt de man een verwarde indruk. "Een psychiater en arts hebben hem onderzocht en krijgen ook geen contact met hem. Fysiek is hij in orde. Naar het oordeel van een psychiater heeft hij hulp nodig als hij wordt vrijgelaten."

Omdat men graag wil weten wie hij is, heeft de politie besloten foto's vrij te geven. De politie schat de man op 30 tot 40 jaar. Hij werd aangetroffen met een volle baard, die hij later heeft afgeschoren. Verder valt hij op omdat hij een grote tatoeage op zijn rechteronderarm heeft met de tekst 'ERIN'.

Hulp

Met hulp van het publiek wil de politie Drenthe nu proberen om de identiteit van de man vast te stellen. De vraag is dan ook: wie kent deze man? Als u deze man kent of herkent, neem dan contact op met de vreemdelingenpolitie van politie Drenthe, telefoon 0900 8844.

Bron: De Telegraaf