Image De Bergse wethouder Maarten van Eekelen via een woordvoerder weten. "Je kunt er vanuit gaan dat het evenement duizenden mensen trekt", zegt Adrie Blommerde van mede-organisator de Zeeuws-Brabantse Sportvereniging voor Doven (ZBSD). Hoofdmoot is een sportfestijn op vrijdag aan de Boulevard. "De Boulevard wordt daarvoor grotendeels afgesloten. De gemeente is verguld met de komst van Werelddovendag op 25 en 26 september van dit jaar. "Een mooi evenement, dat we 

graag faciliteren", laat
Tal van sporten worden bedreven, van zwemmen en roeien tot skeeleren en beachvolley. Maar we willen op vrijdag en zaterdag ook een flink aantal nevenactiviteiten."

Daarbij wil ZBSD nadrukkelijk de binnenstad betrekken, die immers voor beste van het land mag doorgaan. "We denken bijvoorbeeld aan treintjes tussen de Boulevard en de binnenstad en aan rondleidingen door het centrum, waarbij ook doventolken worden ingezet."

ZBSD wil het programma komende maand al rond hebben. Op de ideeënlijst staan onder andere een groot discofeest op zaterdagavond op de Grote Markt en aan workshops in een tent op Kijk in de Pot.

Bron: BN De Stem