Meld uw ervaringen!

De gemeente Rotterdam wil graag weten of de stembureaus die als 'rolstoeltoegankelijk' worden aangemerkt, voor u als gebruiker ook echt toegankelijk
zijn. Daarnaast vindt de VGR het belangrijk dat de stembureaus óók toegankelijk zijn voor mensen die niet of niet goed kunnen horen of zien en voor mensen 
die moeite hebben met lezen en schrijven. Het is belangrijk dat iedereen zonder problemen zijn/haar stem kan uitbrengen. In opdracht van de gemeente inventariseert de VGR daarom de toegankelijkheid van de stembureaus. Waar moet u

Waarschuwingssysteem-Bellman

  • Aanvraag en reparatie
  • Waarschuwingsysteem (bel-telefoon)
  • Weksysteem (wekker)
  • Brand/rookmelder
  • Teksttelefoon
  • Reistrilwekker
  • Ringleiding
  • werkplekaanpassingen

Nieuw wekker nodig? Of kapotte deurbel?

Het bedrijf MCS en stichting Swedoro werken samen al vanaf 1 september 2009. Wij kunnen de doven en slechthorenden zo nog beter helpen. Je kunt bij Gebarenshoppie terecht voor een offerte voor aanvraag van een nieuwe teksttelefoon, wekker, belsysteem, waarschuwingssysteem e.d. Wij regelen het voor je.

Informeer zelf wat uw zorgverzekeraar vergoed. Bijv. de zorgverzekeraar vergoed een flitssysteem of een trilsysteem, maar niet beide !  Afhankelijk van uw zorgverzekeraar heeft u keuze van systeem of merk.

Voor reparaties kan je ook bij Gebarenshoppie terecht. Als het gemaakt is kun je gerepareerde wekker/teksttelefoon ook weer bij Gebarenshoppie ophalen. Aanvraag & reparatie

Voor de volgende zaken kun je dus terecht bij winkel/ info service centrum Gebarenshoppie:

1. Teksttelefoon bekijken en uitproberen
2. Ringleiding bekijken en uitproberen
3. Verschillende waarschuwingssystemen bekijken en uitproberen zoals wekker, deurbel, brandmelder etc.
4. Als je teksttelefoon kapot is
5. Als je wekker, deurbel, brandmelder kapot is
6. Als je niet zonder wekker kan (in verband met je werk) dan krijg je een leen-wekker mee totdat de andere wekker gerepareerd is
7. Als je op je werk problemen hebt met communicatie met je collega's. Dan kan Gebarenshoppie er voor zorgen dat MCS bij jou langs komt en werkplekaanpassingen voor jou geregeld wordt voor op je werk. Bijvoorbeeld: teksttelefoon, alarmsysteem (brand op je werk), solo-appartuur etc. MCS regelt dan ook de aanvraag bij de UWV. Dus je hoeft allen bij Gebarenshoppie langs te gaan en alles wordt geregeld voor je !
8. Voor andere vragen en informatie

Kom gerust langs. Gebarenshoppie is elke dinsdagochtend (09:30-11:30 uur) en elke donderdagavond (19:30-21:30 uur) geopend.

reistrilwekker-sonic-shaker reistrilwekker-shake-awake

Ben je op zoek naar een reistrilwekker ?

Ga naar de webshop !

 

 

 

werkplekaanpassing

Klik hier om naar werkplekaanpassingen te gaan van MCS.

 

brand-in-huis brandweerbelgieBrand dat overkomt mij niet

Tenminste, dat denken veel mensen, want we staan vaak liever maar niet stil bij de mogelijke gevaren die op de loer liggen.

Toch breekt er jaarlijks in zo’n achtduizend woonhuizen brand uit. Daarbij vallen ongeveer vijftig doden en vijfhonderd gewonden. Doden vallen er vooral wanneer een brand te laat wordt ontdekt. Als rook en vuur zich al hebben verspreid en vluchtroutes zijn afgesneden. Brand overvalt mensen onvoorstelbaar snel.

Waarschuwingssysteem-Bellman bellman-flitser Waarschuwingsysteem zorgt ervoor dat u weet dat er in uw omgeving iets gebeurt, bijvoorbeeld dat er iemand aanbelt of dat de telefoon gaat.

Een waarschuwingsysteem bestaat minimaal uit één zender voor signalering van deurbel, telefoon, brand, baby of alarm en één ontvanger, dit kan een flitslamp of een trilontvanger zijn.

ringleiding-digiloop50 tv-flatscreen Digiloop 50 ringleiding

De Digiloop 50 is een digitale ringleiding versterker met design vormgeving en een hoog afwerkingsniveau.

Het geluid klinkt helder en zonder vervorming en is door middel van de toon- en volumeregelaars eenvoudig op uw persoonlijke luistersmaak in te stellen.

bedscene1 geemarc-wekker wekker-bellman1

Weksysteem (wekker) zorgt ervoor dat u weet dat er in uw omgeving iets gebeurt, bijvoorbeeld dat er iemand aanbelt of dat de telefoon gaat.

En dat je op tijd wakker wordt voor je werk, afspraak etc.

De wekkers die bij het weksysteem horen kunnen flitsen, trillen, geluid maken of een combinatie van deze  mogelijkheden.

teksttelefoon-Multicom

De Multicom is een uiterst betrouwbare teksttelefoon, met een hoog bedieningsgemak. Op het beeldscherm wordt u bij alle keuzes visueel ondersteunt, zodat u kunt lezen wat u moet doen. Ook wordt er door middel van geluidsbalkjes informatie over de verbinding gegeven.
De Multicom heeft een ingebouwde fax waarmee u faxen kunt versturen en ontvangen. Ook heeft de Multicom een antwoordapparaat (voor tekst) ingebouwd, zodat u geen gesprek hoeft te missen. U kunt ook op afstand berichten op uw antwoordapparaat bekijken, met behulp van een pincode (dit is mede afhankelijk wat voor telefoonlijn u heeft, wel-niet digitaal). De unieke `belselector`zorgt ervoor dat de Multicom onderscheid maakt tussen binnenkomende signalen zoals fax of horende oproep.