brand-in-huis brandweerbelgieBrand dat overkomt mij niet

Tenminste, dat denken veel mensen, want we staan vaak liever maar niet stil bij de mogelijke gevaren die op de loer liggen.

Toch breekt er jaarlijks in zo’n achtduizend woonhuizen brand uit. Daarbij vallen ongeveer vijftig doden en vijfhonderd gewonden. Doden vallen er vooral wanneer een brand te laat wordt ontdekt. Als rook en vuur zich al hebben verspreid en vluchtroutes zijn afgesneden. Brand overvalt mensen onvoorstelbaar snel.

Als je nooit een brand hebt meegemaakt, is het moeilijk om je er een goede voorstelling van te maken. Dat een beginnend brandje zich binnen vijf minuten kan uitbreiden tot een grote uitslaande brand met extreem hoge temperaturen, is bij veel mensen niet bekend. De alles verduisterende en zeer giftige rook doet de eigen vertrouwde omgeving veranderen in een volstrekt onherkenbare plaats. Dit alles gaat nog eens gepaard met de paniek om weg te komen en de wil om te redden wat er te redden valt.

De gevolgen van brand kunnen zeer ingrijpend zijn. Niet alleen vanwege de ernstige letsels, maar ook door het grote verlies van bezittingen met emotionele waarde. Slachtoffers van een brand vatten de gevolgen vaak samen als: 'Ineens heb je niets meer'.

(bron: Brandweer Heerhugowaard)

 

Bestel vandaag nog online een brand/rookmelder welke je kan aansluiten op je Bellman-flitsers en wekker !

Rustig wonen, leven en slapen door de Bellman brand/rookmelder. Deze zender geeft een hard geluid (voor horenden) én een signaal naar een Bellman ontvanger (flitsers voor doven/slechthorenden) zodat iedereen in huis altijd gewaarschuwd wordt bij brand of rook. Een veilig gevoel. Belangrijkste technische specificaties; reageert op warmte en rook, acoustisch signaal welke laagtonig is, draadloos, werkt op batterij (1 x 9v, gaat ongeveer 1,5 jaar mee).

Deze brand/rookmelder werkt alleen op de Bellman wek- en waarschuwingssysteem ! brand-rookmelder bellman-flitser