Dinsdag 23 februari 2016 wordt een hele bijzondere dag ! Want dan wordt er een derde Stolperstein geplaatst voor Hans Valk. Deze Stolperstein wordt dan geplaatst door de Duitse kunstenaar Gunter Demnig op de Burgemeester Meineszlaan 87b, Rotterdam ! (Tijdstip volgt nog). Kom ook deze bijzondere gebeurtenis bijwonen ! Eind 2015 had Demnig al 56.000 Stolpersteine geplaatst in meer dan duizend steden en dorpen in achttien landen.  

Hans Valk was een zoon van Joseph Valk (1876 – 1942) en Sebilla Cohen (1881-1942). Was een leerling van de IDOR ( Inrichting Doofstommen Onderwijs Rotterdam). Zijn schoolperiode was van 1 december 1926 t/m 1933. Woonde in zijn jeugd met zijn ouders op de Burgemeester Meineszlaan 87b, Rotterdam. Het was een Joods gezin. Door zuurstofgebrek bij de geboorte was Hans Valk fysiek gehandicapt en kwam als jong volwassene in het Apeldoornse Bos terecht. Zijn ouders Valk en de andere joodse bewoners werden tijdens de WO II uit de Burgemeester Meineszlaan en de zijstraten door de Duitse soldaten opgepakt en

weggevoerd. Hans Valk, de zieke patiënten en het ziekenpersoneel zijn allen ook naar de concentratiekampen weggevoerd.

 

      

Op dinsdagochtend 24 november 2015 was er een bijzondere dag en zijn de twee Stolpersteine voor de vermoorde ouders van Hans Valk op de stoep vóór het ouderlijke huis aan de Burgemeester Meineszlaan gelegd, waar twee doven van de DovenShoah, Flip Delmonte en Annemieke van Brandenburg en Fredy Blom-Wienands aanwezig waren.

 

Meer informatie over Stolpersteine -> klik hier

Meer informatie over de Duitse kunstenaar Gunter Demnig -> klik hier