Image Henri Zwaal is op de ouderendag in Ede geridderd in de orde van Oranje Nassau! Henri is nu 79 en woont in De Gelderhorst in Ede. Toch blijft hij actief. Henri kreeg de onderscheiding omdat hij zijn meer dan 46 jaar actief is in de Dovenwereld.

Dovensport.

Henri was een echte sportman. Hij deed aan de Deaflympic mee als waterpoloer. Ook was hij 20 jaar bestuurslid van de Rotterdamse Doven Zwem Club (RDZC) en jaren bestuurslid van

de KNDSB.

 

SWEDORO.

Henri is mede-oprichter van Swedoro en zat ruim 10 jaar in het bestuur van Swedoro. Ook was Henri de coordinator van DOC (Dovenontmoetingscentrum) van Swedoro. Hij was streng en rechtvaardig. Hij was de vader van Swedoro-vrijwilligers. Met humor, warme en hartelijke uitstraling maakte Henri veel vrienden.

 

De Gelderhorst.

In 2004 verhuisde Henri van Rijnmond naar De Gelderhorst in Ede. Stilzitten? Geen tijd voor! Henri werd al gauw gevraagd om actief te worden in de clientenraad van de zorgwoningen. En nu is Henri voorzitter van de clientenraad. Gefeliciteerd!

 

Dovenschap is trots op Henri! Henri draagt Dovenschap een warm hart toe. Hij vindt het belangrijk dat Dove mensen elkaar steunen. Henri heeft gezorgd dat vorig jaar 35 mensen uit De Gelderhorst lid werden van Dovenschap. Dovenschap feliciteert Henri van harte met zijn Ridderschap met een bosje bloemen.

Ook Swedoro feliciteert Henri van harte met zijn onderscheiding !

Bron: Swedoro