Image  * 30 maart 1956 - 15 juni 2008. Tot grote schok hebben we moeten constateren dat Daniël Willem Suvaal, beter bekend als Daan er niet meer is… Zijn dood was geheel onverwacht. In een leven weggerukt. Swedoro verliest voor 3e keer zijn vrijwilliger, elke zondag, 3 weken achter elkaar… Eerst Joop Poschmann, toen Dave Engbers en nu Daan Suvaal. Het is niet te bevatten dat elke schok ons moeten treffen. Daan was actieve lid en vrijwilliger bij de bardienst van Swedoro, die hij graag komt werken. Hij is niet de persoon die stil zit, maar zeer actieve en beweeglijke persoon. Daan was een leerling van RMI en later actief bij RDZC als  waterpoloër, hij had geen spierbundel, maar een echter felle zwemmer, was niet bang voor tegenstander. Later deed hij bij Happy Days Club, dove jongerenclub Rotterdam, als chauffeur, had hij langwerpige agenda gekocht, noteerde hij de adressen zodat hij alle jongeren die geen rijbewijs had of had geen auto, ophaalde en wegbracht, Hij zeidde vaak:” Ik zal voor je zorgen, komt goed!”. Later, veel later was Daan vaak te vinden bij Ontspanningsvereniging AMMAN, en als vrijwilligerswerk bij Swedoro, als bardienst zowel koffie/thee. Hij is praatgrage persoon, een warme persoon met open hart, hij was een man die je alles kan bespreken, zijn vrolijkheid, zijn verdrietende, zijn lachbui, kortom hij kan met iedereen delen. Mocht hij persoon lang niet gezien had, omarmde hij je vol met warmte. Nu hij plots er niet meer is, door noodlot ongeval van de trein. Helemaal onnodig…. Want afgelopen zaterdag kreeg ik het krantenknipsel van kennis, die ik met verbazing had zitten lezen. Daarin stond dat de ontwerpster van een bureau die zij lampjes onder het perron van elke station (trein, metro, tram) kunnen knipperen als het vervoer nadert. De lampjes zijn bedoelt voor doven, slechthorenden en mensen muziekdopjes die ze signaal kunnen waarnemen van het naderende vervoer. NS en RET hebben niet gereageerd tot mijn verbazing. Maar ik beloof jullie dat ik er werk van ga maken! Kijk, dat heeft Daan niet verdiend dat hij onverwacht zijn leven heeft weggerukt.
Verder willen wij Randy, verdere familieleden en vrienden heel veel sterkte toewensen! Beste Daan, bedankt voor alles wat je voor ons hebt gedaan en misschien ooit tot wederziens?

 

Zijn werk,zijn kracht
zijn interesse voor het leven
zijn moed zo sterk
hij heeft er alles voor gegeven.

Bron: Swedoro 

 

 

Image Rotterdam - Een 52-jarige Rotterdammer is zondagmiddag 15 juni rond kwart over twaalf op het NS Station Lombardijen in Rotterdam overleden. De man, die doof was, stond licht voorovergebogen op het perron en keek over het spoor toen er vanaf de andere kant een Intercity aankwam. De machinist van deze trein toeterde diverse malen maar ook dat heeft de man niet gehoord. De man werd door deze trein tegen zijn hoofd geraakt waarna hij direct overleed.

Voor getuigen van het ongeval is slachtofferhulp geregeld. De familie van het slachtoffer is in kennis gesteld. Door het ongeval werd het treinverkeer langere tijd gestremd.

Update: Het was Daan Suvaal, rust in vrede Daan.


Condoleance

 

Bron: DovenNieuws.eu