Image Ook Swedoro doet mee met de digitale snelweg doordat al onze computerapparatuur aangesloten is op een server sinds 2003. Hierdoor is het mogelijk dat vele vrijwilligers op alle computers hun vrijwilligerswerk optimaal en efficiënt kunnen uitvoeren. Daarnaast beschikt Swedoro ook over een internetcafé en wordt de computer ook gebruikt voor de Allochtonencursussen voor doven (inburgeringcursus). Sinds vorig jaar wordt ook  de website van Swedoro via onze server beheerd. Dankzij de server kunnen de vrijwilligers ook vanaf thuis hun E-mails bekijken en versturen. Dit geldt ook voor de webmaster voor het beheer van de Swedoro-website. 

Onze huidige server en randapparatuur is nu sterk veroudert en kan nauwelijks de grote digitale behoefte meer aan en is aan vervanging toe. Hierdoor zijn er regelmatig storingen en dienen onze vrijwilligers van Netwerkbeheer allerlei kunst- en vliegwerk te verrichten om het huidige netwerk aan de praat te houden.

Om te voorkomen dat Swedoro van de digitale snelweg afraakt is het noodzakelijk dat in 2009 de server vervangen wordt door een nieuwe en zwaardere server en de randapparatuur vervangen gaat worden.

Wat betreft de randapparatuur dienen alleen de beeldschermen en de printers vervangen te worden. De werkstations van de computers hoeven niet vervangen te worden omdat alle digitale data via de server gaat en op de server opgeslagen wordt.

Swedoro heeft van vier fondsen financiele middelen toegewezen gekregen voor een nieuwe server en netwerkinfrastructuur. Een van de grootste fondsen betreft Skanfonds.

Image  

De vrijwilligers van Netwerkbeheer gaan nu starten met de eerste voorbereidingen. De verwachting is dat de voorbereidingen enkele maanden in beslag zal nemen en dat we begin 2009 de grote knop kunnen omdraaien en dat wij dan overgaan van de oude server naar de nieuwe en krachtigere server. Dat wordt een drukke en spannende periode omdat de computer-activiteiten gewoon door moeten gaan en gaan last moeten krijgen van deze grote migratie.

Image  

Bron:  Netwerkbeheer Swedoro