Image Wat is het? De Nationale Leesvertelwedstrijd is in het leven geroepen als tegenhanger in gebarentaal van de traditionele voorleeswedstrijd. De Nederlandse Gebarentaal is de voertaal van Nederlandse doven. De leesvertelwedstrijd heeft als doel:
1. het bevorderen van het lezen van jeugdliteratuur
2. het stimuleren van de vertelkunst in de Nederlandse Gebarentaal
Wanneer?  De Nationale Leesvertelwedstrijd wordt dit jaar voor de twaalfde keer georganiseerd.

Dit jaar vindt deze plaats op zaterdag 28 maart 2009 in Schouwburg Almere. Vanaf 12.45 zijn de deuren open en om 13.00 uur begint de wedstrijd.

Wie doen mee?

Op de 6 dovenscholen in Nederland vinden eerst voorrondes plaats. Uit de groepen 7 en 8 van deze scholen wordt 1 finalist gekozen. Tijdens de Nationale Leesvertelwedstrijd strijden 6 kandidaten om de kampioenstitel.

Wat houdt de wedstrijd in?

De deelnemers zullen ieder, ongeveer 4 minuten, een stukje uit hun favoriete boek voordragen in de Nederlandse Gebarentaal. Een jury, bestaande uit dove mensen, zal de prestaties beoordelen en de winnaars zullen hun prijzen uit handen van een (zeer) bekende Nederlander ontvangen.

Organisatie

De organisatie van de Nationale Leesvertelwedstrijd is in handen van Stichting Woord & Gebaar en wordt financieel mogelijk gemaakt door onder andere het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Bron: DovenNieuws.eu