Image Tolknet kijkt terug op een geweldig 5-jarig jubileumfeest. Met een opkomst van ruim 300 mensen was de Open Dag een groot succes! Klanten en overige belangstellenden maakten ruim gebruik van de mogelijkheid om Tolknet, haar medewerkers en activiteiten beter te leren kennen. Demonstratie bemiddeling en speeddaten tolken. Zo was er bijzonder veel interesse voor het speeddaten met tolken. Bezoekers konden in korte tijd kennis maken met verschillende gebarentolken en schrijftolken en zo uitproberen welke tolk en/of 

tolkmethode goed bevalt. Ook was er veel belangstelling voor een demonstratie over de werkwijze van Tolknet en het internetprogramma Tolkmatch. Tijdens de demonstratie konden bezoekers zien hoe de dagelijkse tolkaanvragen bij Tolknet worden verwerkt en hoe de bemiddeling tot stand komt.

 

Naast deze twee activiteiten konden bezoekers persoonlijk kennismaken met organisaties die te maken hebben met de tolkvoorziening zoals: Menzis Zorgkantoor, UWV, Stichting RTG en de beroepsverenigingen voor gebarentolken (NBTG) en schrijftolken (NSV). 

 

Visueel vermaak

Voor groot vermaak zorgde verder de gebarenvaardige goochelaar die de bezoekers gedurende de dag verbaasde en verraste met diverse acts en goocheltrucs. Daarnaast verzorgden de tolken Esther de Veer en Rosemary Erkens een spetterend optreden met hun visuele muziekvertolking van “dancing in the streets”. Tot slot was er een swingend afsluitend optreden visuele muziek door de dove medewerkers van Tolknet.

 

Vrijwilligers

De organisatie van de open dag werd ondersteund door een groep enthousiaste vrijwilligers, allemaal studenten van de tolkenopleiding aan de Hogeschool van Utrecht.

 

Tolknet

Stichting Tolknet is een landelijke organisatie die tolkvoorzieningen voor doven en slechthorenden toegankelijk maakt. Dit doet zij onder andere door meer bekendheid te geven aan het inzetten van tolken en door actief voorlichting te geven. Daarnaast bemiddelt zij ook tolken gebarentaal en schrijftolken. Jaarlijks bemiddelt Tolknet meer dan 15.000 aanvragen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tolknet of kijken op www.tolknet.org.

 

Bron: Tolknet