Image Van 2 tot 16 januari 2009 organiseert Cultureel Centrum O'Dunbeye Land in samenwerking met de NVVS weer een vakantiereis naar Gambia en Senegal. Tijdens deze bijzondere reis naar het zuiden van Senegal staan een bezoek en support aan een dovenschool centraal. De Jamati-reis is bedoeld voor slechthorenden, plotsdoven en doven. Jamati betekent in de Afrikaanse Diola-taal: doof zijn. Ook Senegal kent slechthorende en dove kinderen. Een aantal jaren geleden werd in de Casamance, de regio waar de reis heengaat, de eerste dovenschool geopend in Thionck Essyl. Hier gaan slechthorende en dove kinderen uit de hele regio naar school. Op vorige reizen is O'Dunbeye Land erg onder de indruk geraakt van de prestaties van de docenten en leerlingen van deze school.

In 2008 bestaat O'Dunbeye Land tien jaar. Daarom wil de organisatie aan de komende reis een jubileumactie verbinden, om de school te helpen zich verder te ontwikkelen. Doel van de actie is: geld inzamelen voor een gebouwtje waar eenvoudige beroepsopleidingen kunnen worden gegeven; dat is namelijk een grote wens van de school. Tijdens de reis in januari 2009 zal het resultaat van de actie worden bekendgemaakt tijdens een bezoek aan de school.

Ook de andere reisdagen zijn zeer de moeite waard, zoals het programma duidelijk maakt. Voor meer informatie, voor aanmelding voor de voorlichtingsbijeenkomst en/of de reis kunt u contact opnemen met Kees Twilt, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . Op de website van O'Dunbeye Land vindt u uitgebreide informatie over de organisatie en haar aanbod.

Bron: NVVS - DovenTV