Image Een callcenter van de Amerikaanse alarmcentrale 911 gaat experimenteren met meldingen via sms. Het gaat voorlopig om één centrale in Waterloo, Iowa, maar vele callcenters in de Verenigde Staten volgen de proef met interesse. Totnogtoe was het in noodgevallen alleen mogelijk alarm te slaan via een telefoontje naar 911. Maar Thomas Jennings van de lokale politie denkt dat het vooral voor doven en slechthorenden handig is hun melding ook per sms te kunnen doen, vertelt hij aan persbureau AP.

Ontvoering
Ook is er een aantal ontvoeringszaken bekend waarbij de slachtoffers stiekem hun vrienden en familie sms’ten dat ze in nood zaten. Die belden vervolgens alarmnummer 911. Het zou efficiënter zijn als in dit geval direct een sms’je naar de alarmcentrale verstuurd zou kunnen worden. Medewerkers kunnen vervolgens via hun computer tekstberichtjes terugsturen.

Foto’s
In de toekomst moet het ook mogelijk worden met mobieltjes foto’s en video naar de alarmcentrale te sturen, zodat de hulpdiensten al direct een indruk krijgen van de ernst van een ongeval of een dader kunnen herkennen.

Bron: Dag.nl