Image Klik hier om het promotiefilmpje te belkijken. Doven moeten zichtbaar zijn in de Nederlandse samenleving. Daarom introduceert de organisatie van WereldDovenDag ook de DoofzichtbaarWeek. De organisatie van WereldDovenDag 2008 – bestaande uit Stichting Welzijn Doven Amsterdam, Babygebaren, Woord en Gebaar, het Handtheater, Lieverdjes, Stichting Dovenshoah, Signis – vindt dat er meer aandacht moet zijn voor Doven in de samenleving. Om dat te bereiken moeten Doven meer zichtbaar zijn. De organisatie introduceert daarom de

DoofzichtbaarWeek in Nederland. De DoofzichtbaarWeek vindt plaats van zondag 21 tot en met zaterdag 27 september. Tijdens deze week worden diverse activiteiten georganiseerd om Doven meer zichtbaar te maken. De organisatie hoopt dat de DoofzichtbaarWeek een jaarlijks terugkerende week zal worden, waarbij welzijnsstichtingen en andere Dovenorganisaties samen zullen werken om Doven in heel Nederland zichtbaar te laten zijn. De DoofzichtbaarWeek wordt afgesloten met WereldDovenDag op zaterdag 27 september in Amsterdam. Tijdens deze dag zijn er diverse activiteiten voor Doven en Slechthorenden. Het definitieve programma voor de DoofZichtbaarWeek en WereldDovenDag vindt u op dit site.

Wilt u ook activiteit tijdens de Doofzichtbaar week organiseren of heeft u al activiteit gepland? Laat het ons dan weten, dan vermelden wij dat op deze site. Heeft u nog vragen of suggesties? U kunt contact met ons opnemen via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Bron: DovenNieuws.eu