Alfred overlijden Swedoro

Deze toespraak over Alfred Langedijk is tijdens de crematie verteld door Gera Vonk-Huisjes (namens Rotterdamse Dovengemeenschap)

 

Geboren 22-05-1963 en overleden 24-08-2014

 

Lieve Alfred, gebarennaam: vlakke hand zijkant op het voorhoofd.

Veel te kort neem je van ons afscheid, velen van ons gunnen je mooie plannen in je petto,

aan je toekomst, je werd jong, nooit gedacht dat het zo je prachtige leven veel te vroeg beƫindigd.

Helaas werd een langere leven je niet gegund.

Je wilde met de groep mee naar Oostenrijk, maar dat kon niet, hoe graag je ook wilde.

Juist net de groep terugkeerde van de vakantie, ben je

 

 

er sinds vannacht niet meer.

Zo onwerkelijk, zo oneerlijk allemaal.

Je kwam als jonge peuter naar Rudolf Mees Instituut, altijd goedgehumeurd, als geliefde persoon, groeide je als ieder ander kind met gelukkige schooljeugd op, in zijn jeugdjaren kon hij beter contacten met meisjes, ze voelen veilig en vertrouwd bij hem.

Ondanks je beperking leef je gewoon voort.

Toen kwam je bij kort bij RDZC nadat je schaatsclub afgehaakt had, later bij Happy Days Club, zeer actief mee betrokken met de activiteiten, een belangrijke rol op gebied van bar/keuken, ook tijdens jeugdkampen.

Dus zijn ontwikkeling ging samen met zijn opleiding. Houdt van nette gekleed.

Op een vergadering op doordeweekse avond bij hem thuis in Hardinxveld zijn alle bestuursleden allemaal pak en jurk gekleed en later bij Pluimjagers, een actieve badmintonner, en wilde je Rotterdamse Dovengemeenschap je inzet verbeteren, kwam je bij het bestuur van Swedoro, Stichting Welzijn Doven Rotterdam, die hij met veel liefde inzette bij het Gebarenshoppie, helemaal tot je einde, kon je niet zonder.

Toen hij begin jaren 90 bekend heeft gemaakt dat hij homo is, waren veel mensen niet verbaast, velen hebben hem gefeliciteerd.

Was voor hem dapper in macho-wereld in Rotterdam. Door zijn charme was hij belangrijke rolmodel van een dove homo in Rotterdam.

Daarnaast ga je met mensen en of met groep mee naar Rusland, Polen, Kreta, Zwitserland, Italiƫ, en nog boel, vele landen die je met genot had bezocht.

Je was altijd rustig jongen, was graag gezien bij Swedoro, konden veel met iedereen gebaren, veel lachen met je humor, daarnaast was je geweldige kok, waar veel van ons van je kookkunst mogen genieten.

 

We zullen je aparte humor, grappige anekdotes, kookkunst, deelnemen, eerlijke opmerkingen, altijd zorgzaam en heeft aandacht voor anderen, ook is hij iemand die vaak met sigaret heeft, altijd een rookmaatje(s) samen mee naar buiten om te roken, missen.

 

Hierbij willen we vooral Kees en Stien bedanken voor de zorg aan Alfred gedurende zijn laatste levensfase.

 

Lieve Alfred, we zullen je nooit vergeten !

 

Vaarwel en rust zacht !