Image Ouders die baby mishandelen blijven in cel. In Walcourt (Namen) is op 29 december een koppel opgepakt wegens de mishandeling van hun drie maanden oude baby. De raadkamer van Dinant bevestigde vanochtend de twee aanhoudingsbevelen. De baby werd minstens driemaal door elkaar geschud en verkeert nog steeds in kritieke toestand. Het was het Notre Dame-ziekenhuis in  Charleroi, waar de baby op 26 december bewusteloos werd opgenomen, dat de gerechtelijke autoriteiten van Dinant verwittigde. De man en de vrouw zijn in verdenking gesteld van vrijwillige slagen en verwondingen die tot een blijvende handicap hebben geleid, met als verzwarende omstandigheid dat zij de ouders van het slachtoffertje zijn.

Doof en blind
De ouders hebben intussen toegegeven dat ze hun zoontje dooreengeschud hebben, naar eigen zeggen om het onophoudelijke huilen te stoppen. "De vader zou het kind twee keer door elkaar hebben geschud; de moeder één keer", aldus het parket van Dinant. De toestand van de baby is kritiek. Het jongetje heeft een hersenbloeding en ligt nog steeds in coma. "Als hij het overleeft, blijft hij doof en blind", aldus het parket.

Volgens de advocaten van de ouders waren de moeder en de vader nog erg ondersteboven van het overlijden van hun andere kind, een maand eerder. De moeilijke situatie waarin zij zaten, zou ervoor gezorgd hebben dat ze niet beseften wat de mogelijke gevolgen konden zijn van hun daden. "Onze cliënten beseffen nu hoe erg het is wat ze gedaan hebben. Ze zijn ontredderd en hebben erg veel spijt." (belga/ka)

Bron: De Morgen