Image Een babyfoon vertelt de ouders wanneer baby huilt, maar de opvolger vertelt ook waarom. Het Britse apparaat WhyCry ( Waarom huilen, nvdr ) analyseert wat er scheelt. Daartoe meet het twintig minuten lang de energie, toonhoogte, frequentie, ademhaling en ritme van het geween. Vervolgens wordt het geluid vergeleken met het

gekraai van honderd andere baby's. De fabrikant beweert dat het apparaatje kan zeggen of je baby moe, verveeld, geïrriteerd, gespannen of gewoon hongerig is. Zo zou een hoog en energiek gehuil betekenen dat de baby hongerig is. Intens, kort gehuil dat afwisselend laag en hoog is, duidt op stress.

Britse organisaties voor huilbaby's waarschuwen dat je als ouder in de eerste plaats op je instincten moet vertrouwen. Een apparaatje kan het moedergevoel niet vervangen. Langdurig gehuil kan duiden op ernstiger zaken dan verveling of vermoeidheid, het kan een teken van ziekte zijn.

Volgens de makers is het apparaat vooral bedoeld voor jonge ouders, voor dove ouders en als trainingsapparaat in crèches.

Bron: Het Nieuwsblad.be