Image De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft de dienstverlening voor slechthorenden verbeterd. Op woensdag 15 oktober voerde wethouder Rensen het eerste gesprek met de hulp van een mobiele ringleiding. Dat gebeurde aan de balie in het servicecentrum in Leidschendam. De gemeente heeft in samenspraak met de lokale afdeling van de Nederlandse Vereniging voor Slechthorenden (NVVS) mobiele ringleidingsystemen gekocht voor de servicecentra in Leidschendam en Voorburg. De gemeente Leidschendam-Voorburg heeft nu op de volgende locaties hulpmiddelen voor slechthorenden:

vaste ringleidingen in de raadszaal van Huize Swaensteyn in Voorburg en in de trouwzaal in het gemeentehuis in Leidschendam;

een mobiele balieringleiding die bij persoonlijk contact aan de balie kan worden gebruikt;

een conferentiemap, waarin een ringleiding is verwerkt en die gebruikt kan worden bij kleine vergaderingen, bijvoorbeeld met wethouders of raadsleden.

De introductie van de mobiele ringleiding vond plaats in de landelijke Week van de Toegankelijkheid. De gemeente vindt het belangrijk dat informatie voor iedereen toegankelijk is. Daarom besloot de "werkgroep Toegankelijkheid" de hulpmiddelen voor slechthorenden uit te breiden.

Bron: Nieuwsbank (abonnement) - DovenNieuws.eu