Image Verhuizen van afdeling Martha naar het Spijt in Gestel is 'spannend'. SINT-MICHIELSGESTEL- Willy Friebel, bewoner van de Viataal-afdeling Martha, houdt niet echt van dralen. Hem was gevraagd om de eerste steen te leggen voor de nieuwbouw van een appartementencomplex aan het Spijt in Sint- Michielsgestel. Toen het gisteren rond vieren zo ver was, pakte hij dan ook zonder aarzelen de 

grote zwarte siersteen om die met enige hulp op de juiste plek te tillen.

Een houten latje dat de steen tijdelijk op zijn plek moet houden, draait hij resoluut om. Klaar.

Friebel is een van de clienten van Viataal die in maart, april 2009 zullen gaan wonen in veertien van de 24 appartementen die momenteel aan het Spijt in Gestel gebouwd worden. Het complex voor senioren wordt straks door een brug verbonden met het erachter liggende woonzorgcentrum De Beemden.

De nieuwe appartementen worden toegerust met diverse snufjes zodat ook de dove clienten van Viataal hier uit de voeten kunnen.

De overgang van wonen in het inmiddels behoorlijk verouderde Marthagebouw naar een appartement aan het Spijt is voor hen een flinke stap. Ook al omdat sommigen al een groot deel van hun leven in de beschermde omgeving van Viataal wonen. Bewoonster Ria Spaan wil best graag verhuizen, maar spannend ja dat vindt ze het zeker. Wat overigens ook geldt voor de andere bewoonsters die straks richting Spijt zullen verhuizen.

Namens woonzorgcentrum De Beemden stelde directeur Mario Knoops dat deze nieuwe groep bewoners voor de Beemden zeer welkom is en dat medewerkers van De Beemden de nodige scholing zullen krijgen, onder meer gebarentaal, om op hun taak toegerust te zijn.

Bron: AnnieS