Image Eén op de tien Nederlanders heeft last van een verminderd gehoor. In korte internetfilmpjes hoort u bekende Nederlanders zoals dit klinkt met verschillende gehooraandoeningen. Had de Vegan streaker Paul de Leeuw niet goed verstaan toen hij uit de kleren ging? Hadden de Meiden van Halal en Hans Teeuwen elkaar wel goed gehoord? En waarom moest Guus Meeuwis nou echt zo lachen met de Lama’s? Wat zou u doen als u de wekker niet meer hoort? Wanneer irritaties ontstaan door misverstanden tussen u en uw partner? Of als u weer een trein mist, omdat u de
omroepsignalen niet heeft gehoord?
Ervaar zelf hoe het is om verschillende aandoeningen aan het gehoor te hebben. Op www.zoklinktgehoorverlies.nl hoort u het geluid zoals mensen met een gehooraandoening dit horen. U kunt kiezen uit vier aandoeningen: lawaaibeschadiging, de ziekte van Ménière, geleidingsverlies en presbyacusis.

Voor goedhorenden is het vaak lastig te begrijpen welke invloed slechthorendheid op het leven heeft. Daarom grijpt de NVVS haar 100-jarig jubileum aan om extra aandacht te vragen voor de zaken waarvoor zij zich al een eeuw lang hard maakt: mensen met een verminderd gehoor, oorsuizen, overgevoeligheid voor geluid, mensen met een cochleair implantaat, een brughoektumor of met de ziekte van Ménière.

Bron: NVVS / DovenTV