Image En zijn oren werden geopend, en het beletsel van zijn tong werd verwijderd, en hij begon ronduit sprekend. „ (Mark 7:35)
Dankbaar voor zijn leven onder ons, kondigen wij met droefheid het verdwijnen van onze geliefde broer, oom en beste mede-broer aan
Broer Leodulf Speth FIC, Leo Willem. De broer Leo was geboren op 28 januari 1927 binnen Heerlen . Op 15 Augustus 1948 beging hij zich door geloften aan de Congregatie FIC. Na een verspillende ziekte die hij in 
DE Beyart binnen is overleden Maastricht op 1 Juni 2008, na extreme unction ontvangen te hebben.
Na het verwerven van zijn certificaat van de leraar en van de directeur, specialiseerde de Broer zich Leo in doof onderwijs. Hij initialiseerde het onderwijs voor dove kinderen met verscheidene handicaps en heeft zo het bereidende werk gedaan. Hij werkte het grootste deel van zijn actief leven met toewijding van al zijn talenten bij het Instituut voor Doven in St. Michielsgestel.

Toen hij officieel pensioned in 1992 was, was hij geëerde en verfraaid voor al zijn verdiensten als „Ridder in de Orde van Oranje Nassau ".

In 2005 binnen bewoog hij zich aan DE Beyart Maastricht . Begin 2008 werd hij getroffen door een slag. Plotseling verloor hij controle over zijn leven. Dit werd een lang en droevig proces, ondanks de goede zorg van de vele mensen die dichtbij aan hem waren.


In zijn apostolate werd hij geïnspireerde door het voorbeeld van Jesus om vooral aan gehandicapte kinderen te wijden, zodat zij volledige personen konden worden.
Wij nemen verlof van Bro. Leo tijdens de Eucharistische viering op donderdag 5 Juni om 14.30 uur in chapel van DE Beyart. Na de viering zullen wij hem aan de aarde bij onze begraafplaats FIC dichtbij Anjoulaan binnen begaan Maastricht .

Maastricht , 2 Juni 2008

Namens de familie en de mede-broers van de gemeenschap Ludovicus,

Bro. Theo Broelman, Provinciale Meerdere

Brusselsestraat 38, PG 6211 Maastricht

Klik---->Een multicureel verhaal

Bron: http://instituutvoordoven8.punt.nl / DovenNieuws.eu