Image Invoeren met gebarentaal. Ontwikkelaars hebben sinds kort de beschikking over een open source ontwikkelomgeving voor 'multimodale' gebruike. rsinterfaces. Dat zijn interfaces die gebruik maken van meer dan één invoermiddel zoals spraakherkenning, gebaren, gezichtsuitdrukkingen of oogbewegingen. Een Europees onderzoeksconsortium heeft rapid prototyping software ontwikkeld voor het  bouwen van ‘multmodale' gebruikersinterfaces. Met OpenInterface kunnen ontwikkelaars interfaces bouwen die gebruik maken van bijvoorbeeld spraakherkenning, gebaren, gezichtsuitdrukkingen of oogbewegingen.

Edutaiment
Andere invoermiddelen dan muis en toetsenbord worden niet alleen gebruikt door minder validen, maar zijn bijvoorbeeld ook populair in edutainmenttoepassingen en in de medische sector.
Plug-ins
De onderzoekers hopen dat de ontwikkelomgeving in de toekomst meer mogelijkheden krijgt, doordat ontwikkelaars nieuwe plug-ins toevoegen. Ze werken daarnaast samen met het World Wide Web Consortium (W3C) om webstandaarden te ontwikkelen voor multimodale invoer.

Bron: Computable - DovenTV