Image Via Alarmbericht.nl kunt u zich abonneren op de onderstaande SMS diensten. Natuurlijk zijn we continu bezig met de uitbreiding van ons dienstenaanbod. Wilt op de hoogte blijven van onze diensten en de geografische dekking dan houden wij u uiteraard graag op de hoogte. 

AlarmSMS

Image  Algemene alarmberichten worden verzonden onder verantwoordelijkheid en vanuit de meldkamers van brandweer, politie en GGD. Deze berichten zijn een aanvulling op de sirenes van het luchtalarm, of meldingen van (bijna) rampen of calamiteiten waarvoor de sirenes niet worden ingezet. Deze dienst is momenteel beschikbaar voor de regio Rotterdam Rijnmond (de gemeenten Albrandswaard, Barendrecht, Bergschenhoek, Berkel & Rodenrijs, Bernisse, Bleiswijk, Brielle, Capelle a/d IJssel, Dirksland, Goedereede, Hellevoetsluis, Krimpen a/d IJssel, Maassluis, Middelharnis, Oostflakkee, Ridderkerk, Rotterdam, Rozenburg, Schiedam, Spijkenisse, Vlaardingen en Westvoorne).

De berichten zijn voor de ontvanger gratis.

Deze meldingen komen op uw toestel niet als regulier SMS-bericht binnen (een envelopje dat u moet openen), maar worden meteen in het scherm van uw toestel getoond.

 

EnergieAlarm

Bij storingen (of bijv. blikseminslag) in de energievoorziening (elektriciteit en gas) wordt door de betreffende energieleverancier iedereen die zich hiervoor heeft aangemeld zo snel mogelijk gealarmeerd, zodat men de kans heeft maatregelen te nemen door bijvoorbeeld elektrische timers of waakvlammen opnieuw in te stellen of (de inhoud van) de vrieskist veilig te stellen.

De berichten zijn voor de ontvanger gratis en worden u aangeboden door de betreffende energieleverancier. Wij zijn momenteel met alle energieleveranciers hierover in gesprek en sturen alle abonnees die dit hebben aangevinkt een bericht zodra in de betreffende regio dit alarm beschikbaar is.

Het bericht bereikt u als regulier SMS-bericht dat u eerst dient te openen.

 

WaterAlarm

Bij storingen (of bijv. giftige stoffen) in de watervoorziening wordt door de betreffende waterleverancier iedereen die zich hiervoor heeft aangemeld zo snel mogelijk gealarmeerd, zodat men de kans heeft maatregelen te nemen door bijvoorbeeld water te koken voor consumptie of het drinken ervan door kleine kinderen te voorkomen.

De berichten zijn voor de ontvanger gratis en worden u aangeboden door de betreffende waterleverancier. Wij zijn momenteel met waterleveranciers hierover in gesprek en sturen alle abonnees die dit hebben aangevinkt een bericht zodra in de betreffende regio dit alarm beschikbaar is.

Het bericht bereikt u als regulier SMS-bericht dat u eerst dient te openen.

 

Luchtverontreiniging

Lokale milieudiensten zullen dit alarm inzetten om abonnees proactief op de hoogte te brengen van stankoverlast (en of dit mogelijk schadelijk is) of ernstige vervuiling (smog). U kunt dan maatregelen nemen door ramen en deuren te sluiten en/of uw gezinsleden die hiervan mogelijk last hebben, te adviseren niet naar buiten te gaan. Daarnaast hebt u meteen een indicatie hoe lang de situatie kan gaan duren.

De berichten zijn voor de ontvanger gratis en worden u aangeboden door de betreffende milieudienst. Wij zijn momenteel met milieudiensten hierover in gesprek en sturen alle abonnees die dit hebben aangevinkt een bericht zodra in de betreffende regio dit alarm beschikbaar is.

Het bericht bereikt u als regulier SMS-bericht dat u eerst dient te openen.

 

Hooikoorts

Image  Vanaf half mei tot en met half juli worden er dagelijkse hooikoortsverwachtingen gemaakt door het Leids Universitair Medisch Centrum op grond van de weersverwachting en de bloeiperiode van de grassen, verreweg de belangrijkste oorzaak van pollenallergie. Deze verwachting geeft de situatie voor patiënten met allergie voor graspollen van de volgende dag aan in drie gradaties: gunstig, ongunstig of niet zo gunstig. Via SMS ontvangt u bericht als de verwachting voor de volgende dag "ongunstig" is (gemiddeld 20-30 keer per seizoen).

Het bericht bereikt u als regulier SMS-bericht dat u eerst dient te openen.

 

WeerAlarm

Image WeerAlarm berichten worden verstuurd op aangeven van het KNMI. Dit zal gebeuren op momenten dat de weersomstandigheden op grote schaal extreem (dreigen te) worden. Dankzij het WeerAlarm kunnen bijvoorbeeld watersporters, fietsers, kampeerders en wandelaars, die onderweg verstoken zijn van andere media, via hun mobiele telefoon persoonlijk gewaarschuwd worden voor gevaarlijk weer, zoals zware windstoten of zwaar onweer en gladheid in de winter.

De berichten kosten voor de ontvanger € 0,40 per stuk en de afgelopen jaren is door het KNMI gemiddeld zo’n vijf keer per jaar een weeralarm uitgestuurd.

Het bericht bereikt u als regulier SMS-bericht dat u eerst dient te openen.

 

GladheidAlarm

Image GladheidAlarm berichten worden verzorgd door het KNMI. Wanneer in een bepaalde regio een ernstige vorm van gladheid dreigt (bijvoorbeeld in geval van ijzel of extreme sneeuwval), zal dit alarm naar alle abonnees in die regio worden verzonden.

De berichten kosten voor de ontvanger € 0,40 per stuk en het GladheidAlarm zal (uiteraard afhankelijk van de strengheid van de winter) gemiddeld circa 10 keer per jaar worden verzonden.

Het bericht bereikt u als regulier SMS-bericht dat u eerst dient te openen.

 

ZonkrachtAlarm

Image  Image De zonkrachtverwachting wordt verzorgd door het KNMI in samenwerking met KWF Kankerbestrijding. De zonkracht geeft de intensiteit van de zon weer: hoe sterker de zonkracht, hoe gemakkelijker u kunt verbranden. De zonkracht wordt uitgedrukt in waarden van 0 (geen) tot 10 (zeer sterk). Wanneer de zonkracht in Nederland 7 (sterk) of hoger is, zal dit alarm worden verzonden. U kunt dan extra beschermingsmaatregelen nemen. Meer informatie over verstandig zonnen vindt u op www.kwfkankerbestrijding.nl

Het bericht bereikt u als regulier SMS-bericht dat u eerst dient te openen.

 

Bron: Alarmbericht.nl