Image Op 3 december speelt het nieuwe theaterstuk " De Toneelmeester" als try-out in 't Kapelletje in Rotterdam. Aanvang is om 14:30 uur. Reserveren kan per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en via telefoonnr: 010 – 467 70 14. De Toneelmeester speelt zich af in het decor- en kledingatelier van een theater, tussen de rekken met kostuums van Shakespeare. Na jarenlang de acteurs en actrices in hun rollen geobserveerd te hebben, toont de toneelmeester zich een ware Shakespearekenner. Op een avond kan hij de verleiding niet weerstaan om het ene na het  andere kledingstuk aan te trekken en zich te verliezen in de diverse glansrollen. Werkster Bep, die er eerst niets van wil weten, wordt langzaamaan verleid om mee te doen en biedt ten slotte prachtig tegenspel.
De Toneelmeester is een tragikomisch duet met een serieuze ondertoon.

De Toneelmeester wordt gespeeld door een dove acteur en werkster Bep door een horende actrice. Zij voeren hun dialogen in de Nederlandse Gebarentaal en het gesproken Nederlands.
De fragmenten uit Shakespeare worden vertolkt door een stemacteur.
De schoonheid van de teksten van Shakespeare paart zich in deze voorstelling aan de schoonheid van de Nederlandse Gebarentaal.

Spel                  Jean Couprie en Ellen Lennartz
Stemacteur        Lud van der Garde
Regie                Marianne van der Staay

Decor                Jacques Kriek
Kleding              Hans Schuite
                        Toneelgezelschap Huis aan de Amstel (bruikleen)

Licht en geluid   John Neufeld
Fotografie         LaMouton
Vormgeving      Syll Schaap

Productie         Teja Vossen 

Klik hier voor de speellijst 

Bron: Handtheater / DovenTV