Image Meedoen aan de Olympische Spelen en staan op het erepodium, terwijl de nationale vlag gehesen wordt, welke sporter droomt dat niet ? Dat geldt uiteraard ook voor onze sporters met het oog op Deaflympics 2009 in Taipei. Ze zijn dan ook nu keihard aan het trainen in de hoop straks in Taipei topprestaties te leveren en hun 

droom te verwezenlijken. Dat betekent ook dat tijdens het verblijf in Taipei de organisatie tiptop geregeld moet zijn en de randvoorwaarden rondom sporters optimaal ingevuld moeten zijn. Met de wetenschap dat Deaflympics in een ver land en in een heel ander klimaat en cultuur plaatsvinden, zal dat geen makkelijke opgave zijn. Maar met Nete Stutt als Chef de Mission, de stafleden en de samenwerking met Gehandicaptensport Nederland heb ik alle vertrouwen in dat dit zal lukken!

En wij gaan ervoor om minimaal 3 sporters op het erepodium te krijgen!

Boris Pavloff
voorzitter KNDSB

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Voorwoord van Chef de Mission :

2009 is het jaar van Deaflympics in Taiwan.
Van 5 tot 15 september trekt de gehele dovensportwereld naar Taipei.
Alle gekwalificeerde Nederlandse sporters zullen aanwezig zijn. Niet alleen de sporters en hun coaches en ploegleiders maar ook een Chef de Mission met haar staf gaat mee. Na mijn sollicitatie voor de functie van Chef de Mission kreeg ik het positieve bericht dat ik ons vaderland mag gaan vertegenwoordigen in Taipei. Daarna ben ik meteen aan de slag gegaan. Ik heb Yolande van der Wal gevraagd om mij te assisteren gezien haar ervaring als Chef de Mission in Rome 2001. Ze heeft meteen volmondig "Ja" gezegd want ze vindt het een eer en voelt zich gewaardeerd dat zij hiervoor gevraagd is. Ik verheug mij zeer op onze samenwerking.  Binnenkort gaan wij samen naar Taipei want we willen alles zien en precies weten. Ook gaan we onze wensen kenbaar maken om straks in Taipei alles zo optimaal mogelijk te laten verlopen.
Tevens zal ik de komende tijd gebruiken om kennis te maken met de sporters, coaches en ploegleiders.

Voor degenen die mij nog niet kennen zal ik mij even kort voorstellen.
Mijn naam is Nete Stutt, geboren te Kopenhagen in Denemarken. Sinds 1968 heb ik de Nederlandse nationaliteit.
Momenteel ben ik webmaster voor Dovensport (dovensport.net), EDSO (deafsports-edso.eu) en EDSO Technical Office Bowling.
Ik ben zelf actief geweest als zwemster in Kopenhagen en als bowlster in de Nederlandse ploeg.
Ook ben ik jaren als voorzitter en ploegleider actief geweest binnen de afdeling bowling. Ik heb 2 x de Deaflympics (Rome + Melbourne) en meerdere EK's begeleid met wisselende successen.

De lat ligt ook deze Deaflympics weer hoog. We gaan natuurlijk voor Goud!
Zilver, Brons en het krijgen van een Olympisch diploma en een prachtige ervaring zijn ook heel mooi.

Nete Stutt
Chef de Mission Nederlands Team Taipei 2009

 

Voor meer nieuws zie: http://www.deaflympics2009.nl/

Bron: DovenNieuws / K.N.D.S.B.