Image De ontredderde Eleonora Calesini (20) gaf na twee dagen bijna de hoop op. Maar de redding was nabij. Toen kwamen de naschokken, en de race tegen de tijd. Van zodra de vader van Eleonora die in Rimini woont, het nieuws van de aardbeving gehoord had ging hij er naartoe. Overal probeerde hij zijn dochter te vinden. Maar ze was verdwenen. De vader begon zelf te zoeken in het puin van het huis waar zijn

dochter woonde. Hij zag een kast die hij haar gekocht had. Hij begon te graven maar er waren zware machines nodig om de betonblokken op te heffen. Onder een betonplaat vonden de redders het meisje. “Ze leeft, ze leeft”, schreeuwde de vader. Het is niet duidelijk of het meisje de redders kon horen, want ze is doof. Normaal draagt ze hoorapparaten maar die heeft ze vermoedelijk voor het slapengaan uitgedaan.

http://de.news.yahoo.com/1/20090408/twl-sie-lebt-sie-lebt-1be00ca.html

Bron:  Vertaald nieuws voor Doven

==========================================================================================

Image Aardbeving in L’Aquila

De Italiaanse premier Silvio Berlusconi staat samen met de rouwenden naast een tolk gebarentaal voor de doven op een staatsbegrafenis voor de overleden slachtoffers in de Italiaanse stad L’Aquilia op 10 april 2009. Waarschijnlijk heeft de aanwezigheid van de doventolk wel iets te maken met het feit dat een doof meisje van 20 nog levend van onder het puin werd gehaald.

http://news.yahoo.com/nphotos/slideshow/photo/090410/ids_photos_wl/r4046732762.jpg/

 

Bron:  Vertaald nieuws voor Doven