Image Kevin Frost heeft een visie over snelschaatsen die voorbijgaat aan wat hij kan zien. De snelschaatser uit Ottawa is de enige wettelijk erkende doofblinde snelschaatser in deze sport. De 41-jarige atleet won een paar gouden en een zilveren medaille vorig weekend in Ottawa. Sinds zijn twaalfde ging zijn gehoor en zicht heel snel achteruit. Hij kreeg de diagnose Usher type 2. Hij heeft nu een hoorverlies van 90Db en ziet nog 5%. “Het is alsof ik door een gaatje kijk ter grootte van een potlood”, zegt Frost op zijn eigen website, http://www.deafblindskater.com . Het veranderde wel mijn leven. Ik dacht dat ik tegen een betonnen muur opbotste.

Maar hij zette door. Met de steun Canadese Usherfederatie en zijn geleidehond, Nemo, begon hij zijn leven aan te passen. Hij begon met snelschaatsen en werd er verliefd op. Hij traint 6 dagen per week en brak al verscheidene records op korte en lange afstand tegen valide deelnemers.

Hij wil graag dat het internationaal Olympisch Comité het doofblinde snelschaatsen opneemt voor de winterspelen in Vancouver in 2010. “De droom om te winnen in de Olympische spelen in niet voor mij alleen. Het is niet gedaan als je thuiskomt met een gouden medaille. Het gaat verder met anderen te steunen en te helpen hun dromen te verwezenlijken. Ik wil een mentor zijn, een rolmodel voor toekomstige atleten.”

http://www.thepeterboroughexaminer.com/ArticleDisplay.aspx?=1403162

Bron: Vertaald Nieuws voor Doven