Image Bloomfield Hills. John LaFave vertelt graag de anekdote over de eerste loopwedstrijd van zijn dochter Erin. Ze kwam binnen bij de laatste groep, samen met 6 andere doven. De turnleraar vond het maar niets, maar Erin wou gewoon bij haar vrienden blijven. Nu   doet Erin aan veldlopen. In haar familie zijn geen dove mensen, dus duurde het vrij lang voor haar ouders zeker waren dat ze doof was. Het eerste wat je dan doet is alles op een rijtje zetten wat ze nog kan. En dat was nog een heleboel. Haar ouders konden haar niet in haar park houden. Ze was zeer actief en koppig. Moest ze als Indiaanse geboren zijn dan zou ze ‘ Meisje met gebalde vuisten’ genoemd worden.
Bij het lopen gebruikt de coach visuele hulpmiddelen. Bij de start kijkt ze naar het rookwolkje dat het startpistool komt en dat is nog een fractie van een seconde vroeger dan de knal. Als ze rapper moet lopen maakt hij een ‘schietgebaar’ zoals met een pistool. Trager, dan wrijft hij met zijn rechterhand over de rug van zijn linkerhand, en zo zijn er nog wel wat.
Met een fractie van een seconde verloor ze de wedstrijd voor de beste van de staat, maar dat neemt niet weg dat ze nog altijd kampioen wil worden; want als ik het kan, zegt, dan bewijs ik dat doven alles kunnen wat ze willen.

Bron: Vertaald nieuws voor Doven