Image Abigail Willis begint aan een verschrikkelijke fietstocht langs de Nijl, volgend jaar, voor de hulpvereniging die haar al haar hele leven heeft gesteund.
De 44-jaar oude mama van Woking (Groot-Brittanië) is helemaal doof en fiets meer dan 320 bloedhete kilometers voor de National Deaf Children’s Society. (NDCS).
Toen Abigail en haar broer doof geboren werden hielp de NDCS hun ouders en nu helpt de organisatie haar eigen familie want zij en haar dove echtgenoot hebben 3 dove kinderen.
Ze zegt:”Ik haal geld op voor de goede zaak omdat veel ouders van dove kinderen steun nodig hebben. NDCS helpt met vanalles, zoals speelgoed en opvoeding en heeft ook een hulplijn.”
Voor de rest is de Willis familie zoals elke andere. Tamara, 19 studeert wiskunde, Camilla, 17 zit in haar laatste jaar middelbaar en Jacob, 15 gaat ook nog naar school. Haar echtgenoot, Martin, 49 werkt voor een verzekeringsmaatschappij. Er is veel veranderd voor de doven zegt hij. De mensen accepteren ons makkelijker dan vroeger.
Abigails fietsroute start in maart in Luxor en gaat naar het zuiden langs de Nijl naar Aswan. Het is zo getimed dat het in maart de koelste maand is in Egypte, maar overdag zijn er nog altijd temperaturen tussen 29 en 45 graden. (Meer informatie op http://www.ndxs.org.uk/.)

Bron: Vertaald nieuws voor Doven