Image Sloeber misbruikt om de fiscus te tillen
CAPELLE AAN DEN IJSSEL - Capellenaar Ron B.(39) is door de politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 240 uur en een voorwaardelijke celstraf van zes maanden voor het plegen  van fraude met de omzetbelasting. Hij liet een 41-jarige Zevenkamper het bedrijf Goedhoop Koeriersdiensten oprichten en een 46-jarige Rotterdammer Klijn Bevrachtingen.  

Vervolgens hielp hij de twee met het aanvragen van btw-nummers. Daarna vervalste hij voor de katvangers, die geen diensten leverden, facturen en vroeg btw terug bij de fiscus. Hij zou voor zon 80.000 euro hebben gefraudeerd, volgens justitie. De 41-jarige Zevenkamper en de 46-jarige Rotterdammer was de helft van de opbrengst beloofd.

Alleen de laatste verscheen donderdag bij de politierechter en vertelde dat de Capellenaar hem zou helpen met zn gokverslaving en beperkte inkomsten. Door suikerziekte is de man half blind en doof en hij is al zn hele leven werkloos.

„Ik weet niet wat hij allemaal deed, Maar ik zette gewoon mn handtekening,’’ aldus de Rotterdammer.

„Misschien is het wel goed als u een beetje een werkritme opdoet,’’ zei de rechter zorgzaam tegen de Rotterdammer. Hij legde de man een werkstraf op van 120 uur en een voorwaardelijke celstraf van drie maanden.

De 41-jarige Zevenkamper werd bij verstek veroordeeld tot een werkstraf van 150 uur en een voorwaardelijke celstraf van twee maanden.

Bron: AD / www.dovenTV.nl