Image Lady Lake, Florida, VS. Een dove vrouw in Lady Lake die haar huis verloos toen een tornado vrijdagmorgen vroeg door Centraal Florida raasde, zei dat het geluid van de twister zo luid was dat ze het kon horen zonder haar hoorapparaten. Ze kon net op tijd uit het huis vluchten. Minstens 14 mensen zijn gedood en honderden huizen beschadigd of verwoest door een supertornado.

Karen Madigan, die doof is vertelde dat een explosie haar vrijdagmorgen wakker maakte.” Rond kwart na 3 hoorde ik het, en ik ben doof”, zei Madigan. “Ik draag hoorapparaten en ’s nachts doe ik die natuurlijk uit, maar ik hoorde een geluid dat luider en luider werd. Toen begreep ik dat het een tornado was. Ik rolde uit bed en hield me vast aan het tapijt. Kort daarna hoorde ik vanalles ontploffen.” Een ander slachtoffer vertelde dat hij uit zijn bed viel en een stuk glas in zijn knie kreeg van een gebroken vensterglas.
In dat deel van Florida werd de noodtoestand afgekondigd. We moeten eerst iedereen zoeken die vermist of gekwetst is en in veiligheid brengen.

 

Bron: Vertaald Nieuws voor Doven