Image Al bijna 20 jaar organiseren een aantal ouders van doven kinderen in week 30 en 31 van de zomervakantie een gezamenlijke kampeervakantie op een camping ergens in Nederland. Afgelopen jaar zijn we met ruim 50 gezinnen met dove kinderen lekker uitgewaaid in Zeeland. Tijdens deze vakanties is altijd het een gezellig samen zijn van jong en oud, doof en horend. De kleintjes doen gezellig mee met de spelletjes die georganiseerd worden door de grote meiden. Er wordt stoelendans en een speurtocht georganiseerd en de pubers vinden hun hangplek onder de lantaarnpalen. Ook de ouders (horend en doof) en eventuele horende broertjes en zusjes zijn inmiddels een hechte groep geworden.

Voor aankomend jaar hebben we weer een camping bereid gevonden ons te ontvangen en wel de “Achterste Hoef” in Bladel. Dit ligt in Noord Brabant, midden in de bossen. De camping heeft drie velden naast elkaar speciaal voor onze groep gereserveerd. En ook voor andere gezinnen die aanhaken is er voldoende ruimte.

Voor informatie over de vakantie 2008 kun je naar de site www.dovenvakantie.nl gaan. Hierop zijn ook foto’s van de afgelopen jaren en info over onze organisatie te vinden. Ben je nieuwsgierig naar de camping kun je hier alvast een kijkje nemen. Wij hebben er al weer zin en hopen wellicht ook jullie volgend jaar te ontmoeten op camping “De Achterse Hoef”.


Bron: Doof