Image Peking. Slecht gebruik van geneesmiddelen maken ongeveer 10000 kinderen doof in China. Dit werd gemeld door de staatsomroep. De schuld ligt zowel bij dokters als bij ouders.
Het oneigenlijke gebruik van antibiotica is de grote schuldige, zegt Chen Zhensheng, directeur van het Chinese onderzoekcentrum voor Dove kinderen. Ouders hadden een blind vertrouwen in antibiotica en dokters die vaak steekpenningen aanvaarden van medische vertegenwoordigers waren maar al te blij om ze voor te schrijven. Dokters zouden meer uitleg moeten geven over geneesmiddelen die het gehoor kunnen schaden en het is onverstandig van ouders om te denken dat dure antibiotica het best werken.
In China worden 30.000 kinderen per jaar doof als gevolg van erfelijkheid, infectie, slechte reactie op geneesmiddelen en andere redenen. De Chinezen zoeken snel hun toevlucht tot antibiotica voor kwalen als een verkoudheid of keelpijn, en experts zeggen dat het misbruik leidt tot resistentie en is een groot gezondheidsrisico voor de hele Chinese bevolking.

Bron: Vertaald nieuws voor Doven