Image De Europese Unie wil zorgen voor betere telefonische bereikbaarheid van 112 voor doven. In vijf verschillende landen wordt hier als proef aan gewerkt. In Nederland verzorgt AnnieS het project voor Europa. Dit gebeurt samen met het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD). Met de mobiele Real Time Tekst (RTT) telefoon van AnnieS wordt 112 beter bereikbaar in Nederland. AnnieS wil graag meer weten over de ervaringen van dove- en slechthorende mensen met het alarmnummer en de hulpdiensten. Daarom willen we je vragen een enquete in te vullen. 

 

Klik op de onderstaande link en vul hem in.
reach112annies.questionpro.com

Bron: AnnieS - DovenNieuws.eu

 

========================================================================================== 

03-09-09

Start van Project REACH112 - Bereikbaarheid voor iedereen

REACH112 (“Responding to all citizens needing help”) is een driejarig programma, gedeeltelijk gefinancierd door de Europese Commissie onder het ICT PSP CIP programma. In het project werken 22 partijen uit heel Europa samen, waaronder gebruikersorganisaties en wereldwijd opererende telecommunicatiebedrijven. In vijf landen zullen nieuwe tekst-, stem en videocommunicatietechnologie in gebruik genomen worden. Dit zal duizenden burgers in staat stellen om gelijktijdig met beeld, geluid en tekst te communiceren. Het project is specifiek gericht op mensen met een handicap, en zal er voor zorgen dat deze burgers met specifieke behoeftes in contact kunnen komen met anderen. Ook zal het project er voor zorgen dat alarmnummers en hulpdiensten beter bereikbaar worden voor deze groep.

Het Europese alarmnummer 112, dat gebruikt wordt om in heel Europa gratis alarmdiensten te bereiken, is voor een meerderheid van mensen met een handicap momenteel niet bereikbaar. In deze situatie komt verandering met REACH112, dat van start zal gaan in Frankrijk, Nederland, Zweden, Spanje en Groot-Brittannië. In deze vijf landen zullen sterk verbeterde oplossingen geïntroduceerd worden voor burgers met een handicap, die hun in staat stellen direct in verbinding te komen met het alarmnummer - oplossingen die mogelijk mensenlevens kunnen redden.

“REACH112 zal meerdere innovatieve oplossingen testen om er voor te zorgen dat elke burger van de Europese Unie, waar dan ook, 112 kan bereiken. Het zal richtlijnen opstellen voor de overname van nieuwe communicatietechnologie voor alle alarmnummers en hulpdiensten in de Europese Unie”, aldus Olivier Paul-Morandini, president en oprichter van de European Emergency Number Association.

Gebruikers van het programma kunnen ook elkaar over de grens via internet bellen met video, stem en tekst. Het wordt bijvoorbeeld mogelijk om via video met gebarentaal met elkaar te communiceren, en tekst om te zetten naar spraak om zo te bellen met andere gebruikers.

“Het REACH112 initiatief biedt meerdere communicatiemogelijkheden aan, om zo voor elke situatie een ideale vorm van contact te realiseren. Of het nou met live real-time text conversatie, gebarentaal, liplezen, met stem of een willekeurige combinatie van een van deze elementen is. Dit is ook een significante stap vooruit voor mensen met een handicap, die gelijkheid creeert voor iedereen in deze samenleving om alarmnummers en hulpdiensten te bereiken”, aldus Carlotta Besozzi, directeur van het European Disability Forum (EDF) en adviseur voor het project.

Voor meer informatie kan de website van het project bezocht worden: www.reach112.eu

Bron: AnnieS.nl