Image Oak Park, Michigan (VS)- De Oak Park familie kreeg verscheidene duizenden dollars binnen sinds het bericht in de media verscheen dat ze misschien hun aangepaste huis zouden verliezen. In 2004 hadden miljoenen kijkers gezien hoe hun huis was aangepast aan hun blinde en autistische zoon. Judy en Larry Vardon die doof zijn zeggen dat hen geld moet helpen om uitzetting te voorkomen. De uitzending werd

 ook in Vlaanderen uitgezonden. Het koppel had niet expliciet om geld gevraagd. Maar hun verhaal kwam in de media in de nasleep van de wereldwijde financiële crisis. Ze konden hun afbetalingen niet meer aan die bijna verdubbeld waren na de verbouwing en de ziekteverzekering betaalt ook niet voor de behandeling van hun 16-jarige autistische zoon Lance.

http://www.google.com/hostednews/canadianpress/article/

Bron: Vertaald nieuws voor Doven 

 

==========================================================================================

Extreme makeover: Dove winnaars verliezen hun huis

Image Een doof koppel verliest zijn huis. Doven lijden ook onder de crisis in Amerika. Vier jaar geleden paste het populaire tv-programma Extreme Makeover een woning aan van een doof koppel in Oak Park in de buurt van Detroit. Ze hebben twee kinderen die horend zijn, maar de ene is wel blind en autistisch. In hun huis werden technologische en veiligheidsaanpassingen geïnstalleerd . Nu zitten die mensen diep in de schulden en kunnen ze niet in hun mooie huis blijven. Het lokale tv-station Local 4 News had een interview met hun (jammer genoeg zonder ondertiteling op). http://www.clickondetroit.com/video/18033655/index.html .

Bron: Vertaald nieuws voor Doven