Image Klik hier om het filmpje te bekijken. Feestelijke kerst aanbidding diensten in het bezit zijn deze dagen in alle kerken in de hoofdstad, maar slechts een priester in de liturgie is niet op de Canon - face-to-koppel. In het oude klooster Simonovom levert priester een gebed voor slaboslyshashih parochianen. Christmas Morning Prayer wordt gehouden in stilte. Er zijn geen chants - zij vervangen zachte taal.  En net voor langzaam deklamiruet ieder woord. Te vertalen van de

goddelijke liturgie in de taal, de priesters duurde drie jaar.
Ten eerste is, met Kerkslavisch - in het Russisch, met Russisch - in de taal van de doven.
Elk woord lang en gedetailleerd. Parochianen worden aangeboden het meest geschikt is, in hun ogen gebaren.

"Sommige kunnen zeggen tegen zichzelf in gebarentaal, maar ik begrijp niet de blinde man, die wordt gevestigd op hen, dat is de keerzijde, maar onze superieure protoeirey Andrew studeerde dit teken is perfect", - zei Lidia Kolosov, gemeentelid.

Voor doven langzaam begon te veranderen houding ten opzichte van anderen.
In het normale leven dat ze zijn verlegen om uit te spreken klinkt, en verplicht is om herhaal de woorden van de lezer-spraak, gebarentaal tolken.
Veel mooi geweest om te zeggen.

"Vlakbij mijn huis is de kerk, ging ik daar, maar slecht geserveerd opgevat, daar ik gebeden tot God. Dit, Ik kwam hier en won alles wat ik wilde" - zei Dobrovol'skaja Hope, gemeentelid.

Een van de parochianen, slechthorende Yuri Lukyanov, schreef voor de tempel icoon van de Moeder van God. Ze zeggen dat sinds de vroege dagen yavila wonder - mirotochit is geworden.

"Het werd meteen mirotochit in feite een paar dagen. Donaties sieraden maken van hun parochianen, aan wie ze geholpen worden in geen problemen, iemand in het genezen van ziekten", - zei Anatoly Erohin, gemeentelid.

In dit huis komen tot meer dan 200 slechthorende uit Moscow, Tver en Vladimir Gewest.
Velen hier hebben geholpen bij het vinden van werk. Onlangs onder parochianen hebben slechthorenden en blinden. Er is nog slechts zes mensen. In de tempel in gebarentaal en aanraken hen te helpen om deel te nemen aan het gebed.

Bron: DovenNieuws.eu