Image DOESBURG - Beter Horen, de grootste audicienketen van Nederland, heeft een groot sponsorcontract met de Stichting Signaalhond gesloten. De keten zet alle 200 winkels in Nederland in om de hond meer bekendheid te geven. Beter Horen maakt het donateurschap bekend via een persbericht. Doel is om, naast extra bekendheid, de stichting aan extra mankracht en honden te helpen. De Stichting Signaalhond helpt slechthorenden en doven aan een speciale assistentiehond. Dankzij de donatie en structurele samenwerking in de komende drie jaar met Beter Horen kan de stichting een nieuwe instructeur aantrekken, waardoor er vaker een baasje aan een hond geholpen kan worden.

Omgevingsgeluiden
Signaalhonden zijn assistentiehonden voor slechthorenden en doven. Signaalhonden signaleren omgevingsgeluiden die de slechthorenden en doven niet oppikken. Doordat de honden reageren op bepaalde geluiden binnen- maar vooral ook buitenshuis, kunnen de doven en slechthorenden zich met een veiliger gevoel bewegen.

Grootste audicienketen
Beter Horen is met 200 verkooplocaties en bijna 600 medewerkers de grootste audicienketen van Nederland. Het hoofdkantoor is gevestigd in Doesburg. Sinds 2001 maakt Beter Horen onderdeel uit van de Amplifon-groep, wereldmarktleider op het gebied van hooroplossingen. De Amplifon-Groep is sinds 27 november 2001 genoteerd aan de Milan Stock Exchange en heeft naast Nederland ook vestigingen in Italië, Amerika, Canada, Groot-Brittannië, Frankrijk, Zwitserland, Spanje, Portugal, Egypte, Hongarije en Duitsland.

Bron: Elsevierretail / DovenNieuws.eu