Image GOES - De gemeente Goes zet een woningbouwplannetje voor de Tiendendreef in Goes zeker vijftien jaar in de ijskast. Het wordt te duur om elders een nieuwe school te bouwen voor de afdeling speciaal onderwijs van De Kring. Volgens wethouder M. Dieleman (CDA, woningbouw) is het gebouw uit 1985 nog niet op. Bovendien is de boekwaarde te groot om het pand op korte termijn te slopen. Daarmee zou de gemeente onnodig kapitaal vernietigen.

De Tiendendreef ligt ingeklemd tussen de Westsingel en de 's-Heer Hendrikskinderendijk. Het is een vrij grote kavel, waarop enkele schoolgebouwen staan. Die zijn momenteel in gebruik door De Kring, een school voor kinderen die slechthorend, doof, autistisch zijn en/of kampen met spraak- en taalproblemen. In het ene gebouw zit het speciaal onderwijs, in het andere het voortgezet speciaal onderwijs. Tot voor kort was daarin De Vliedberg gehuisvest, het Orthopedagogisch- en Didactisch Centrum voor de Oosterschelderegio. Dat centrum huist inmiddels in een fonkelnieuw pand aan Stationspark.

Het speciaal voortgezet onderwijs van De Kring wil verkassen naar de te verbouwen voormalige meisjesvakschool aan de Bergweg. Daar komt het onder één dak met praktijkschool De Wissel, zodat faciliteiten kunnen worden gedeeld. Verhuisdatum zoals de kaarten nu liggen: 2009.

Gezien dat verhuisplan leek het de gemeente begin dit jaar geen gek idee om de onderwijskavel aan de Tiendendreef te gebruiken voor woningbouw. Er is ruimte voor zo'n 28 huizen.

Volgens Dieleman is dat geen haalbare kaart, omdat nieuwbouw voor het speciaal onderwijs duur is en er momenteel geen geschikte plek te vinden is.

De Kring wil zelf ook niet weg, zegt so-directeur M. Hiensch. "We zitten vlakbij de binnenstad, waar we vaak met onze leerlingen, die erg visueel zijn ingesteld, heengaan voor projecten. Ook openbaar vervoer is dichtbij."

Goes zet het plan om aan de Tiendendreef woningen te bouwen voorlopig uit het hoofd. Daardoor kan school De Kring er blijven zitten.

Bron: Provinciale Zeeuwse Courant