Image Tienduizenden Amerikaanse doven die via een beeldtelefoon met de buitenwereld contact houden, zijn het doelwit geworden van een hackaanval. De aanvallers wisten het systeem van de videoconferencing aanbieder te hacken en belden duizenden keren per dag naar de 30.000 doven die de technologie gebruiken. Sorenson Communications laat doven gratis via via haar systemen bellen. Die vanwege de aanvallen vaak denken dat er wat mis is met hun telefoon of dat ze belangrijke gesprekken hebben gemist. De aanvallen zijn al gaande sinds oktober. Wie ervoor verantwoordelijk is, is nog niet bekend.

"Ik ben teleurgesteld. Ik denk dat dit een fantastisch gebruik van technologie is en als je dan mensen hebt die het leven voor andere mensen moeilijk maken, is dat erg teleurstellend," zegt Mitch Moyers, technisch directeur van het Robert G. Sanderson dovencentrum. Volgens Moyers zijn de beeldtelefoons voor veel doven de enige manier van contact met de buitenwereld, wat de "grap" nog kwalijker maakt.

Vanwege de omvang van de overlast heeft het dovencentrum tegen de aanvallers een rechtzaak aangespannen. Een jury kan dan bepalen om de eigenaren van de servers van waar de aanvallen plaatsvinden te dagvaarden. In januari werd een Trojaans paard ontdekt dat de computers van blinden en slechtzienden vernielde.


Bron: Security.nl en DovenNieuws.eu