Image Helga Stevens, Vlaams parlementslid en gemeenschapssenator voor N-VA, is net terug uit Washington DC, waar zij de Edward Miner Gallaudet Award ontving. Helga Stevens ontving de award van het Laurent Clerc Cultural Fund Committee voor nationale of internationale leiders die het welzijn van de dovengemeenschap behartigen. Het Laurent Clerc Cultural Fund Committee is een onderdeel van de Alumni-vereniging van de Gallaudet-universiteit. Laurent Clerc en 

Thomas Gallaudet stichtten in 1817 de eerste school voor doven in Noord-Amerika. Hieruit groeide de Gallaudet-universiteit, opgericht in 1864. De Gallaudet-universiteit is de enige universiteit voor doven in de hele wereld.

De uitreiking van de awards vindt jaarlijks plaats op "Charter Day", de dag dat de universiteit door president Lincoln officieel werd erkend. Na een toespraak van 1 uur werd zij er, als enige niet-Amerikaanse, gehuldigd.

Helga Stevens heeft trouwens goede banden en ervaringen met de Verenigde Staten, waar zij na haar studies aan de Katholieke Universiteit Leuven nog een master-diploma in de rechten behaalde (Boalt Hall School of Law, University of Caflifornia at Berkeley, California, USA).

Auteur:
Helga Stevens
Vlaams parlementslid en gemeenschapssenator N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Url: www.n-va.be

Bron: DovenNieuws.eu