Image Luistert uw dochter niet? Heeft uw zoon last van driftbuien? Wordt uw kind gepest? Of wil hij juist altijd de baas spelen? Vindt u het moeilijk om consequent te zijn als ouder of vindt u de opvoeding stessvol?  Is uw kind doof of slechthorend? Dan is Stepping Stones Triple P misschien

iets voor u.

Opvoedondersteuning voor ouders van dove en slechthorende kinderen
met behulp van het programma Stepping Stones Triple P

Triple P staat voor Positief Pedagogisch Programma. Het is een gevarieerd ondersteuningsprogramma dat opvoeden makkelijker en plezieriger wil maken. Een positieve opvoeding helpt kinderen om vaardigheden te ontwikkelen die ze later in hun leven nodig hebben. Het programma ondersteunt ouders bij hun dagelijkse opvoedingsvragen, maar ook bij ernstige gedragsproblemen van de kinderen.

Triple P is ontwikkeld door de psycholoog professor M. Sanders en het team van het Parenting and Family Support Centre van de universiteit van Queensland (Australië). Het programma is gebaseerd op vele jaren wetenschappelijk onderzoek en ervaring in de begeleiding van gezinnen.

Triple P bestaat sinds een paar jaar in Nederland en krijgt steeds meer landelijke bekendheid. Speciaal voor ouders van kinderen 0-12 jaar met een ontwikkelingsstoornis, beperking of verstandelijk/lichamelijk handicap met (beginnende) gedragsproblemen is Stepping Stones Triple P (SSTP) ontwikkeld.  SSTP is een aanpassing van het kernprogramma Triple P. Sinds kort is de pilot Stepping Stones Triple P in Nederland van start gegaan.

De pilot wordt geleid door het Trimbos instituut en het Nederland Jeugd Instituut. Er doen ongeveer 10 instellingen met totaal ongeveer 40 getrainde professionals mee.
Het team voor Doven en Slechthorenden Zuidwest Nederland is een van deze instellingen en heeft twee getrainde professionals.
Voor SSTP zijn de standaard opvoedstrategieën aangevuld met principes voor het opvoeden van een kind met een beperking. Denk hierbij aan aandacht voor benodigde aanpassingen binnen een gezin en stress die daarmee samenhangt. SSTP bestaat uit 8-10 individuele sessies en richt zich op het versterken van de opvoedingscompetentie van ouders.

Voor meer informatie of aanmelding over Stepping Stones Triple P voor ouders van dove of slechthorende kinderen kunt u contact opnemen met het Team voor Doven en Slechthorenden Zuidwest Nederland:

Team voor Doven en Slechthorenden Zuidwest Nederland
Twentestraat 52
3083 BD Rotterdam
Tel: 010 - 496 05 35
T.T.: 010 - 496 06 97
Fax: 010 - 496 08 27
Sms: 06 - 52 56 82 35

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Website: www.doventeam.nl

Voor meer informatie kunt u ook een kijkje nemen op de site van Triple P: www.triplep-nederland.nl
Hier vindt u ook meer informatie: www.positiefopvoeden.nl
 
Bron: doof.nl