Image Honden en katten maken altijd ruzie? Dat valt best mee. Als ze elkaar op jonge leeftijd leren kennen, kunnen ze elkaars taal leren en beste maatjes worden. - Door Sytse Wilman. Een professor uit Israël onderzocht wanneer honden en katten vrienden kunnen worden. Het viel hem op dat ze elkaars lichaamstaal kunnen

leren als ze elkaar op jonge leeftijd ontmoeten. De kat kan beter niet ouder zijn dan een half jaar, de hond niet ouder dan een jaar.

Misverstand
Het is voor honden en katten best moeilijk elkaar te begrijpen. Een misverstand ligt al snel op de loer. Zo betekent kwispelen bij een hond dat hij blij en enthousiast is. Maar als een kat met zijn staart wappert, kun je maar beter dekking zoeken. Dan is hij boos en soms zelfs agressief. Op jonge leeftijd kunnen ze dat soort verschillen nog leren.

Snuffelen
Honden en katten kunnen elkaar niet alleen leren begrijpen, maar ook gebaren van elkaar overnemen. Zo vond de professor een hond die aan de neus van een kat snuffelde. Elkaars neus ruiken is een echte kattengewoonte. Honden snuffelen meestal liever aan de andere kant. Tot slot concludeerde de professor dat de kat altijd de baas moet zijn voor een succesvolle vriendschap. Als je graag een hond en een kat wilt, kun je dan ook het beste eerst de kat in huis halen en later de hond. Op die manier is het gelijk duidelijk wie de baas is.

Bron: kidsweek.nl