Image Een Indiaas politiekorps opent een speciaal alarmnummer dat alleen te bereiken is via de sms. De politie van de Indiase stad Mumbai wil hiermee vooral tegemoetkomen aan de wensen van slechthorenden, die moeite hebben met het gebruik van telefoons.

Inwoners van Mumbai kunnen voortaan via een sms'je aan het speciale nummer 93202000100 de politie oproepen. De komst van het sms-alarmnummer moet ook het werk van het reguliere alarmnummer verlichten.

Het sms-alarmnummer is 24 uur per dag en 7 dagen per week bereikbaar. Er is te allen tijde een politieagent belast met het screenen van de binnenkomende sms'jes, indien nodig zal de agent andere instanties inlichten. Iemand die een oproep doet via het sms-alarmnummer wordt via sms'jes op de hoogte gehouden van de vorderingen met zijn of haar noodoproep.

Voorlopig maakt de politie van Mumbai gebruik van een mobieltje voor het afhandelen van sms-noodoproepen. Indien de dienst aanslaat, wordt een speciaal computersysteem, dat ook om kan gaan met sms'jes, aangeschaft.

Bron: Mumbai Newsline