Image De Afdeling Gespecialiseerde Pleegzorg van de Koninklijke EffathaGuyot Groep zoekt voor Alwin, 7 jaar oud een NGT vaardig logeergezin dat hem eens per maand in het weekend op zou willen vangen. In de omgeving Utrecht. Alwin is doof en heeft 2 zusjes die horend zijn. Voor hem is belangrijk dat hij  een speelkameraadje vindt, de kinderen in zijn buurt kunnen hem niet verstaan waardoor hij moeite met contact leggen heeft. Alwin is dol op play station en zou dat wel iedere dag willen spelen, sinds kort vindt hij voetbal erg leuk. Hij is gek op de DVD van Cars en spaart de autootjes. Als hij even alleen wil zitten gaat hij lekker aan tafel tekenen.

Kinderen zoals Alwin zijn er veel meer!

De Koninklijke Effatha Guyot Groep zoekt regelmatig logeerouders voor dove of slechthorende kinderen en kinderen met spraaktaal problemen. Deze vaak kwetsbare kinderen zijn gebaat bij aandacht van vaste opvoeder(s).
Het gaat om kinderen die soms veel hebben meegemaakt en voor wie het belangrijk is dat ze in een omgeving wonen die hen begrijpt en die zij kunnen begrijpen. Van pleegouders verwachten wij dat ze bekend zijn met gebarentaal (of bereid zijn dat te leren) en het leuk vinden om tijd, energie en aandacht in een kind te investeren.

We zoeken logeergezinnen in de Randstad (omgeving Utrecht, Zoetermeer, Den Haag, Amsterdam) die het leuk vinden om een keer per maand een kind in hun gezin op te nemen. Daarnaast zoeken wij ook pleegouders waar een kind tijdelijk kan wonen, bijvoorbeeld omdat het thuis even niet meer gaat. Ook voor (horende) kinderen van dove ouders zoeken wij mensen die bekend zijn met gebarentaal zodat er met de ouders gecommuniceerd kan worden.

Wij bieden u een gedegen voorbereiding, ondersteuning en begeleiding tijdens de plaatsing en een onkostenvergoeding. Eventueel kunt u een gebarencursus volgen. In overleg wordt gekeken welke kind het beste bij uw situatie past, hoe vaak u een kind zou willen opvangen etc.

Interesse?
Neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek 079- 3294772/3294654 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Meer informatie vindt u op: www.effathaguyot.nl.

Bron: DOOF