Image Haren, 4 september 2008 - Vandaag vieren medewerkers van de Koninklijke Effatha Guyot Groep het feit dat de organisatie het HKZ Keurmerk toegekend heeft gekregen. Voor de Koninklijke Effatha Guyot Groep is dit een belangrijke stap. De afgelopen periode hebben medewerkers hard gewerkt om dit resultaat, volledige certificering, te kunnen behalen. Voor mensen die zorg nodig hebben is een gecertificeerde instelling een teken van betrouwbaarheid. Het kwaliteitscertificaat bewijst en waarborgt de kwaliteit van de geleverde zorg. Een organisatie met een HKZ keurmerk heeft intern de zaken goed op orde, stelt de cliënt centraal en werkt voortdurend aan verbetering van de zorg- en dienstverlening.

Het certificaat is maximaal drie jaar geldig. Om gecertificeerd te blijven, moet een organisatie de zorg en de verschillende werkprocessen op orde hebben en houden. Niet alleen op papier, maar vooral in de praktijk. De Koninklijke Effatha Guyot Groep zal dus blijven werken aan professionalisering van zorg én onderwijs voor mensen met auditieve of communicatieve stoornissen.

Binnen de Koninklijke Effatha Guyot Groep wordt het certificaat uitgereikt in een estafette-vorm. De voorzitter van de Raad van Toezicht, mevrouw drs. J.J.T. van den Hul-Omta gaf vanochtend in Zwolle het eerste exemplaar aan de sector directeur zorg, mevrouw Bolt. Daarna volgden de zorglocaties in het noorden van het land, waaronder Groningen, Haren, Vries, Emmen en Sneek. Na vandaag zullen meerdere certificaten worden uitgereikt op de verschillende zorglocaties van de Koninklijke Effatha Guyot Groep. Mevrouw den Hul-Omta: “Een Raad van Toezicht doet haar werk vooral namens de samenleving, die samenleving waarin we vinden dat goede zorg geleverd moet worden. Namens die samenleving reik ik dit certificaat met veel genoegen uit, in de wetenschap dat de organisatie aan kwaliteit blijft werken’. 
 
HKZ
De stichting Harmonisatie Kwaliteit Zorginstellingen, kortweg HKZ, zet zich in voor kwaliteitsverbetering in de zorgverlening. Het HKZ keurmerk is een kwaliteitsnorm gebaseerd op ISO 9001. De toetsing is uitgevoerd door het bureau Det Norske Veritas (DNV).
 
Koninklijke Effatha Guyot Groep
De groep is een landelijk werkende organisatie die bestaat uit een tiental scholen en een dertigtal zorglocaties. De groep levert onderwijs, diagnostiek en zorg aan doven, slechthorenden en mensen met communicatieve beperkingen. De Koninklijke Effatha Guyot Groep is vanaf 1 januari 2008 bestuurlijk gefuseerd met de Viataalgroep.

Bron: DovenTV