Image Daryn Miller reed de wedstrijd over 20 ronden in de eerste vijf. Achter de leiders was het duwen en botsen zo intens dat er bij sommige auto’s delen van de carrosserie los hingen. Miller bleef zijn gang gaan, aan een gemiddelde van 100 tot 110 per uur op het ovaal van 400 meter lang, immuun tegen wat er rondom hem gebeurde. In de pitstraat stonden de medewerkers met koptelefoons in verbinding met de rijders. Maar op een hoek staat Miller’s vader Bob met een afstandsbediening in één hand en met zijn andere hand geeft hij signalen aan zijn zoon.
Als de rode auto met nummer 30 van Miller aan komt gereden doet zijn vader hem teken om te blijven gas geven.
Aan de streep is de 32-jarige Miller vijfde. Zijn beste plaats van het seizoen. Miller heeft geen koptelefoon want hij is doof. Maar op zijn dashboard staan 4 lichten die zijn vader bedient met een afstandbediening.Terwijl communicatie het grootste probleem is van Miller op het circuit is zijn concentratie zijn grootste troef. Omdat hij te weinig geluiden hoort en zeker niet kan bepalen van welke richting ze komen heeft zijn vader het systeem met de gekleurde lichtjes bedacht. Twee rode lichten aan de buitenkant, met ertussen een groen en een oranje. Twee rode lichten tonen of hij links of rechts moet rijden, groen is gewoon rechtdoor en oranje beduidt dat de wedstrijd geneutraliseerd is, door een incident op het circuit. Zijn vader houdt alles in het oog en bedient de lampjes met zijn afstandsbediening.
Op 5 augustus werd hij door een andere auto geramd. De wagen verloor olie en begon te branden. Terwijl iedereen zijn adem inhield, reageerde Miller heel kalm, hij draaide het contact om en stapte uit zijn auto.
Buiten het circuit is Daryn Miller even kalm en leidt hij een normaal leven. Hij werkt als zelfstandig tuinman en is altijd aan het werk om zijn hobby te betalen. Mama Lynda gaat nooit kijken. Maar echt bezorgd is ze niet. Ze heeft vertrouwen in haar man en haar zoon.

Bron: Vertaald nieuws voor Doven