Image Voortaan is ook de eerste uitzending van Man bijt Hond (Eén) om 19.35 uur via t888 ondertiteld. Zo wordt opnieuw een veelbekeken Nederlandstalig programma beter toegankelijk voor mensen die ondertiteling gebruiken bij het tv-kijken. Volgens een recent Nederlands onderzoek maken

vooral senioren en allochtone kijkers én veel jonge mensen die geluidloos tv-kijken combineren met een andere activiteit, gebruik van teletekstondertiteling. 2/3 van de regelmatige 888-gebruikers behoren tot één van deze categorieën, slechts 1/3 van de kijkers zijn doof of slechthorend.

Teletekstondertiteling maakt tv-kijken aangenaam voor kijkers met gehoorproblemen en in omgevingen met veel achtergrondlawaai. Een ander voordeel is dat kijkers bewust voor t888 kunnen kiezen. Wie er geen nood aan heeft, wordt er niet door gestoord.

Man bijt hond
Op 3 december keken de ondertitelaars van de VRT-teletekstredactie samen met vertegenwoordigers van senioren, allochtonen en doven en slechthorenden naar de eerste aflevering van ‘Man bijt hond’ mét ondertitels. Tot tevredenheid van de belanghebbenden hoeven ze voortaan niet meer op de herhaling te wachten. Dit huzarenstukje wordt mogelijk door de permanente glasvezelverbinding met Woestijnvis. De ondertitels worden door de VRT-redactie gemaakt, nog voor ‘Man bij hond’ helemaal afgewerkt naar de eindregie doorgestuurd wordt.

Door dit nieuwe t888-aanbod is nu 65% van de Nederlandstalige programma’s ondertiteld.

Bron: www.tv-visie.be